mysqldb за python на 64 битов линукс.

azsym

New member
Опитвам се нещо тука да подкарам mysqldb на сървъра на хоста ми.
след много ровене стигнах до това:
/home/******/public_html/cgi-bin/_mysql.so: wrong ELF class: ELFCLASS32
До колкото разбрах е проблем с 32/64 бит.
Някой има ли _mysql.so за 64 битов линукс. За питон 2.4 най-добре но бих пробвал всичко.

Re: mysqldb за python на 64 битов линукс.

По принцип този файл :

/home/******/public_html/cgi-bin/_mysql.so

Не съществува на подразбираща се ( default ) инсталация , от хостинг-а ли е предоставен или сам си го прикачил в папката и интегрирал по някакъв начин с софтуера който пишеш на Python ?

Също бих ти препоръчал да дадеш примерни изисквания за това което се опитваш да подкараш и евентуално процедурата която е необходима, за да се постигне така ще можем да ти помогнем най-добре ?

По принцип този файл :

Не съществува на подразбираща се ( default ) инсталация , от хостинг-а ли е предоставен или сам си го прикачил в папката и интегрирал по някакъв начин с софтуера който пишеш на Python ?

Също бих ти препоръчал да дадеш примерни изисквания за това което се опитваш да подкараш и евентуално процедурата която е необходима, за да се постигне така ще можем да ти помогнем най-добре ?

опитвам се да подкарам mysqldb модула за питон. тъй като тоя модул не е инсталиран с питоня, точно, се опитвам да го ползвам като го добавя в папката на скрипта и го добавя с sys.path.append.
Mysqldb е модула за връзка с mysql БД.
Най-общо ми трябва да напиша нещо на питон, което ползва елементарна БД, но за сега не мога да ползвал майскл, а питон е 2.4.х, та няма и sqlite.

Ти достъп до конфигурацията на Python имаш ли? Ако нямаш, някак си не виждам начин да заредиш библиотека или модул от твоята директория... ако това е споделен хостинг спри с опитите и се обърни към поддръжката. Ако версията и настройките на Python не са обвързани с контролния панел, който ползват може и да направят промени. НО като гледам пътя, който си посочил ми прилича на cPanel, а там е леко шибано, да не кажа и по-нецензурирана дума, да се бута версията на Python.

Ти достъп до конфигурацията на Python имаш ли? Ако нямаш, някак си не виждам начин да заредиш библиотека или модул от твоята директория... ако това е споделен хостинг спри с опитите и се обърни към поддръжката. Ако версията и настройките на Python не са обвързани с контролния панел, който ползват може и да направят промени. НО като гледам пътя, който си посочил ми прилича на cPanel, а там е леко шибано, да не кажа и по-нецензурирана дума, да се бута версията на Python.

всичко което казваш е така. Явно нямам шанс.
Абе чудно ми е като предлагат питон, що поне не сложат модула за връзка в БД.

Я посочи с какво тестваш и каква грешка връща?

Я посочи с какво тестваш и каква грешка връща?

не те разбрах малко тука, ама тествам да импортирам модула и дава сървър еррор.
PHP:
import mySQLdb
без него всичко си върви.

Back
Горе