nofollow links

miratrade

Senior Member
В webmaster tools на google видях, че в листата на линковете има и такива, които са nofollow. Имат ли някаква тежест въобще - Mutt беше казал някъде, че нямат. Даже ми излиза един от facebook nofollow разбира се от личната ми страница не обществена, а казваха, че тези са затворени и гугъл няма достъп до тях.

Re: nofollow links

nofollow линковете са задължителна част за SEO на един сайт. Тежест имат минимална, но помагат за внасянето на разнообразие. Хубаво е да имаш поне 20% nofollow (това последното лично мое мнение) от всички линкове.

nofollow линковете са задължителна част за SEO на един сайт.

И какво по-хубаво нещо от това, ако поспамим колкото се може повече блогове, въпреки, че са с nofollow на коментарите

Какъв е извода? Dofollow или nofollow... докато продължава да се тръби, че помагали спамърите ще продължават.

От една страна, от видеата на Мат Кътс се разбира, че nofollow връзките по никакъв начин не "вливат" PageRank в линка с такъв атрибут...
От друга страна Ранд Фишкин и инструментите му като OSE дори поддържат диаграма с отношението follow/nofollow, като по този начин логично е човек да си помисли, че помагат.

В крайна сметка простосмъртното спамърче решава, че по-добре да наспами освен dofollow блоговете и тези, които са с nofollow коментари.

А нали от Google въведоха този атрибут точно за да се спре спама? Е, май не го спряха...

@w1ck3dgam3
не разбрах какво имаш предвид ?

Може би не се изразих правилно 🙂 Реших да напиша мислите си на глас 😉

Дали nofollow имат тежест - не съм съвсем сигурен и лично не ги предпочитам.
Мисълта ми беше, че с твърдението, че nofollow помагат се създава един порочен кръг.
Основното твърдение е, че: follow връзките дават тежест, nofollow връзките не дават тежест и атрибута е създаден с цел да се спре спама. Тоест, ако не искаш някой да ти напаме блога или форума - слагаш nofollow.
От друга страна обаче се носи друго твърдение, което оборва първото - че nofollow все пак помагат. По този начин хората гледат да си осигурят и nofollow линкове, като линкбилдинга им се превръща в спам...
Като теглиш чертата се оказва, че има два вида линкове - едни, които помагат, други за които се твърди, че не помагат... но е хубаво да имаме и от тях за да внесем разнообразие и в последствие някой твърдят, че и те помат...

В последствие целта на атрубута nofollow не работи по начина по който е замислен, а колкото до това дали помага или не - от различни хора можем да чуем различни мнения.

Както казах и по-горе - лично аз не го предпочитам. 🙂

Доказано е с експерименти, че имат тежест и nofollow линковете.

Веднъж без да искам направих правописна грешка, като слагах един линк в Wikipedia. По сгрешената фраза сайтът (който не я съдържаше, даже някои от думите във фразата липсват на сайта) изпревари уики страницата, където фразата я има 1 към 1. По ясно доказателство от това не знам 🙂

Това не значи да се оспамят всички БГ блогове, а по-скоро е полезно да се пускат коментари в големи и много авторитетни световни такива.

nofollow линковете са задължителна част за SEO на един сайт. Тежест имат минимална, но помагат за внасянето на разнообразие. Хубаво е да имаш поне 20% nofollow (това последното лично мое мнение) от всички линкове.
20% е малко нереално. Имайки предвид че около 1-2 % от линковете са nofollow (не помня колко бяха, но бяха много малко), няма как да се смята за нормално 20% от твоите линкове да са nofollow. (Виждам че си споменал че това е твоето мнение и за това и аз ще отбележа само, че това пък е моето 🙂).
Поздрави.

20% е малко нереално. Имайки предвид че около 1-2 % от линковете са nofollow (не помня колко бяха, но бяха много малко), няма как да се смята за нормално 20% от твоите линкове да са nofollow. (Виждам че си споменал че това е твоето мнение и за това и аз ще отбележа само, че това пък е моето 🙂).
Поздрави.

Според мен това 1-2% също е не реално - то е реално като общо за уеб пространството. Но, ако започнеш да набавяш линкове - особено в БГ ще видиш, че как попаднеш на някой сайт с що годе по-висок PR 5-6+ и веднага той е с nofollow атрибут.
Ако греша - дайте примери и списъци - може да не съм търсил правилно.

Бе нека има и няколко nofollow. Оставете процентите 🙂 Внасят разнообразие. Малко от това, малко от онова и картинката е цветна 😉

Е значи най-добре е естествено да имаш PR 10 dofollow links 🙂 От къде такива да намериш???
PR 10 nofollow да искаш ..... facebook фирмената страница е такава и ето ти линковете. Но то, ако беше така лесно.....

При мене около 30-35% са nofollow. За PR определено не помагат, но за SERP никой не може да ме убеди, че не помагат! След като има преход по тези линове, няма как да не се отчете. Първият ми сайт от подписа има 5 линка от Wiki, на третия месец изяде доста сериозни конкуренти, на седмия минах почти 80% с малка помощ от fridge /мерси/🙂

А има ли голяма разлика между nofollow линкове и cloak-нати линкове?

Много трябва да се внимава с викито.
Чети най-долу в страницата която ти давам какво става като прекалиш:

bg.wikipedia.org/wiki/Потребител_беседа:W1ck3dgam3

Последно редактирано:

OFF:

- bg.wikipedia.org/wiki/Потребител_беседа:W1ck3dgam3

WOW! 🙂

ама то състезанието свърши вече 🙂

Да де 🙂 Просто го давам като пример

Back