Onpage "оптимизация" и подобряване на класирането

azsym

New member
Тръгнах да оптимизирам за нова дума (от 2 думи) и странно или не получих доста голям скок само с добавянето на думите на 2 места site-wide в сайта ми. А и не съм спазвал плътности и тн.
От 45 стигнах 10-20 в Г.бг. И то за 3-4 дни.
Та да питам дали не подценяваме тоя вид оптимизация. Няма нито един линк към мен с тоя термин.

Re: Onpage "оптимизация" и подобряване на класиране

да, добре си направил. този похват е важен и ефективен, без да се прекалява, разбира се

и често се недооценява

да, добре си направил. този похват е важен и ефективен, без да се прекалява, разбира се

и често се недооценява

Има фрази с които можеш да достигнеш и топ 3 и без нито един линк.
Пример е втория резултат, към сайта няма линк. Но и за търсенето няма конкуренция.
При някой изрази (по-конкурентни, но въпреки това слабо), споменаването им два пъти до 1-ва страница.

Има фрази с които можеш да достигнеш и топ 3 и без нито един линк.
Пример е втория резултат, към сайта няма линк. Но и за търсенето няма конкуренция.
При някой изрази (по-конкурентни, но въпреки това слабо), споменаването им два пъти до 1-ва страница.

най-вероятно е така.
за моя случай са 750к сайта, и има 5.5к на месец търсения. средно и под средно конкурентна.

Аз бих ви посъветвал да ползвате инструмента дето го ползваме от има-няма 3-4 години - плъгина за файърфокс SeoQuake и инструмента му density и да не се занимавате с щуротии.

И не се вманиачавайте много - Това с гъстотата колегите от сеомоз отдавна го изследваха в почти лабораторни условия и доказаха че много по-голям ефест има да си пуснеш още линкове от още 4-5 домейна в повече отколкото да гласиш density-то дали да е 2.1 или 1.9 🙂

Гледайте цифрата да е между 1.5 и 2.5 и всичко ще е ок, макар че тая гъстота не е универсална, за всяка ниша е различна. Колко е за вашата ли?

Ами установете опитно сами, няма човек който да има опит във всички ниши 🙂

Back
Горе