SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

PageRank meter!?

vlnt

New member
PageRank meter-a е маркетингов продукт служещ да зарибява потребителите да поставят Google toolbar на browser-ите си, така че Google да взима повече информация от browse-ващите по света и по този начин да гради, както алгоритъма така и контекстните си реклами.

Днес google има много по-голямо влияние и много повече източници на такава информация (personalized results, iGoogle, Feedburner, всички акаунти при тях).

Днес има много повече източници показващи PageRank meter. Добавки за firefox и десетки хиляди сайтове. (последен пример - българския axeny)

Нищо чудно, че update-а му се бави. Хората имат по-важни задачи, като завладяването на маркетинга в интернет. От години те спират инструменти, като SOAP, supplemental check и много други.

Скоро ще дойде и времето на PageRank meter.

<!--пояснение за Peter-->
Google скоро няма да имат нужда да показват дори тримесечния update на своя PageRank, тъй като нямат достатъчно маркетинг buzz от това.
-->

Лично мое мниние и неангажирам никого и по никакъв начин с него.
 
Re: PageRank meter!?

PageRank meter-a е маркетингов продукт служещ да зарибява потребителите да поставят Google toolbar на browser-ите си
и сигурно заради това
. От години те спират инструменти....... Скоро ще дойде и времето на PageRank meter.

не забелязваш ли някакво противоречие?
 
Re: PageRank meter!?

Че Гугъл започва да се превръща в заплаха, няма съмнение. Просто защото са събрали толкова много информация на едно място. Въпрос на време е да започнат да я използват срещу потребителя, например всички тези хубави и безплатни тулове да станат платени. "Do no evil" ще стане "Do less evil".

Малцина верятно помнят времето, когато Майкрософт бяха симпатична малка компания, която предложи ДОС на потребителите на персонални компютри (тогава не се знаеше, че са "гепили" патента), а в малко по-късни времена предложиха първата достъпна като цена операционна система с GUI - Windows 3.1, в последствие 95 и т.н. Докато в един момент се оказа, че владеят 80% пазара на настолни ОС. В последните 10 години всички сме свидетели на всякакви антитръстови дела срещу Микромеките.

Моите 2 стотинки по темата.
 
Re: PageRank meter!?

Интересно, че споменаваш Майкрософт. Все повече хора намират положението на Гугъл сходно с това на Майкрософт преди време.
 
Re: PageRank meter!?

Не мисля, че Google ще повторят грешката на Microsoft. Те не искат да обръщат обществото срещу тях, защото до сега са го използвали перфектно за целта. Напротив, обществото сега им е по-нужно отвсякога. Инак няма как да се доберат до long tail-а. Ще продължават още дълго време да пускат безплатни услуги, защото те са най-използвани и чрез тях събират най-много информация.
С тази информация после създават перфектна маркетингова платформа, каквато е AdWords или Google TV (което може би вече е стартирало, спрях да го следя). После ще стъпят на друг бизнес и никой няма да ги спре. Те са мозъци. Много мозъци, с много пари и много силни. Дори тайните служби използват техните услуги. Никой няма да иска да ги спре. Те са достатъчно големи, за да не може човечеството без тях. Дано успеят да ги контролират, обаче, защото и аз се опасявам, че вече знаят твърде много.
 

Горе