SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Pages/Visits Up-стратегии

traki

Оптимист ReMember
Имам намерение да вдигна малко коефициента pages/visit, можете ли да ме насочите към материали по темата, примерно сравнения с някакъв анализ как влияят форумите, книги за гости, анкетите, абонамента с rss... Срещали ли сте такова чудо или да мятам emarketing.com?
 
Re: Pages/Visits Up-стратегии

За да вдигнеш коефициента pages/visit, трябва да вдигнеш броя на лоялните юзъри. Както и всекидневно да предлагаш достатъчно материал, за да се генерират повече страници.

Съдейки по блоговете RSS източниците НАМАЛЯВАТ броя на посетените страници от едно посещение, защото 1. Потребителят изчита цялата статия в ридъра или 2. Кликва върху линка (при частичен фийд) прочита и си отива (евентуално пуска коментар).

Форумите от своя страна могат да бъдат добър генератор на пейджвюс, но управление на форум си е доста сложна задача, а самите форуми не са особено подходящи за ППЦ реклама.
 
Re: Pages/Visits Up-стратегии

И аз не съм попадал на цялостен материал, ще се радвам ако откриеш да го споделиш. Колкото до самото PPV (pages per view) - можеш да го повишиш използвайки карета с листинг на информация от типа "виж и", "подобни статии", "още от автора" и подобни в които да има листнати 2-3 статии. Ако ги позиционираш добре на страницата това може да ти помогне.
 
Re: Pages/Visits Up-стратегии

Мисля, че тази тема може да роди много блестящи идеи за реализиране успешно на даден проект. Всеки се интересува от това колко потребителя ще посетят сайт-а му и съответно колкото повече, толкова по-добре. За съжаление и аз не съм срещал досега по-подробна информация по темата. Просто слухове от тук от там. Доколкото съм обърнал внимание, най-добрият източник на лоялни потребители си остава чичо гугъл или някой парньорски сходен сайт. Преди всичко поради високата тематична насоченост. По пътя на логиката, ако някой търси нещо и го намери на твоят сайт доста добре описано и подробно, то вероятността да ти стане лоялен потребител е някъде около 60%. Най-важният фактор за един сайт е да предоставя добра и подробна информация, лесно достъпна за всички потребители. По принцип аз гледам от гледната точка на един обикновен потребител който се интересува от материала който аз съм публикувал. Например ако аз попадна на статия която успее да ме грабне( понеже наскоро попаднах на форума на Руми, и да си призная, начина по който пише е наистина увлекателен и опростен, което ме накара да прочета и други нейни статии), то аз чета редовно в този блог/форум/сайт. Еми това е... предполагам, че има и други тънкости...
 
Re: Pages/Visits Up-стратегии

Също така и добрият стар "deep linking" - ключови думи / фрази / изречения от една статия, които да водят към друга такава, обвързана с настоящата. Полезно както за Гугъл, така и за потребителите. Разбира се, трябва да имаш достатъчно съдържание и теми, за да имаш към какво да линкваш, което е основното затруднение :)

http://i.nconspicuo.us/2007/04/02/maximize-traffic-increase-your-pageviews-per-visitor/ - нещо полезно!
 
Re: Pages/Visits Up-стратегии

bgkulinar, прав си за RSS, определено не покачва броя на страниците, само държи някакво стабилно ниво на посещения. Аз още не съм се спрял и ангажирал със създаването на такъв тип сайтове които да развивам в посока таргетиран трафик по тематика, че да ги връзвам с RSS и да продавам посещения, има време за там, но трябва да създам пътечката от сега ;)
За форум мислех, но както казваш е трудно да се управлява и си мисля за друг вариант, нещо като ангажирани автори-специалисти, които да развият тази част от сайта, за сметка на трафик към техните сайтове.
Стигнах до извода, че най-лесно и бързо покачването на бр.страници става с галерии, да няма много четене, повече картинки, обаче никаква монетизация не мже да се направи на това цъкане напред назад-само товарене на хоста, трябва да се търси някакъв баланс

nf1, Lilacor не открих такова нещо, поне не и в безплатен вариант и във вида в който го виждах в мечтите си :)
Структури и подредба,
линкване на материалите,
вътрешно линкване по кл.думи,
виж още:,
топ 10,
последни 10,
най-четени,
последно публикувани,
най-коментирани,
препоръчваме ви и:,
видео, аудио,
анкети,
предходни публикации по темата...,
всичко гледам да използвам, но не винаги това е начина. Зависи от потребителите

На този сайт който писах горе има много, ама наистина много материали и анализи, за видео, аудио, мейли, рсс, каквото се сетиш че може да се изследва как работи в нета и тенденции, обаче са под формата на орязани бюлетини и пълните доклади струват пари. Ако се занимаеш сериозно обаче и в тези безплатните може да навържеш доста полезни факти и да дойдат добри идеи

Virosss съгласен съм, ако имаш начин как да влезеш на добри позиции в гугъл и то по желаните думи и изрази, светът е в краката ти, обаче не става винаги и затова търся начини да си вържа нещо що-годе сигурно като импресии. Полезните сайтове са предпочитани, но зависи кой как търси, как е свикнал да търси и какво търси-на мен целта ми е да пресрещна потребителите по пътя, преди да са стигнали някъде, не разчитам особено на партньорски трафик, стига ми връзките да са релевантни. А за Руми, признал съм я, при нея доста съм се застоявал, че и пак прескачам от време на време :)
 

Горе