SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

PDA с GPS - какъв?

Изисквания:
1. GPS с карта на България и Румъния (не ме интересува какъв софтуер ще се слага, карта на Варна/София, магистралите + магистралите в Румъния и карта на Букурещ.

2. PDA, може и с GSM :)

Съвети? :)
 
Re: PDA с GPS - какъв?

Аз имам Nokia E90 и не ми харесва как работи GPS-а. Доста бавно hook-ва и лесно губи обхват. Чеквах на разни iPhones работи много по-добре тази екстра. От друга страна пък, ако имаш UMTS Интернет всичко работи по-бързо.
 
Re: PDA с GPS - какъв?

Май ще се преориентирам само към GPS за кола, още 30минути загубих в четене на какви ли не неща - не искам GSM с GPS, а GPS с може би PDA и в краен случай GSM :p
 
Re: PDA с GPS - какъв?

Карта с цялата магистала все още няма (липсва последният участък до Стара Загора) Ако имаш телефон с Java или телефон с OS, то по-добре си купи външен GPS модул, който можеш да вършеж през синия зъб. Излиза по-евтино, а и качестовото на сигнала е значително по-добро от вграден в GSM или PDA gps модул.
Не съм забелязал особена разлика между картите на различните компании - всички имат брутална липса на покритие в България от Пловдив надолу. Като изключеим това няма съществени разлики - каквато ти попадне, такава взимай. Гледай само да е със скорошен упдейт:)

P.S GPS през син зъб може да бъде вързан и към лаптоп. Аз съм се ориентирал към тови вариант! Едно е да гледаш нещо на 4" друго на 15" :)
 
Re: PDA с GPS - какъв?

Томтом е картата, а апаратчето какво да е? :)

Няма да е зле да може да се гледат и филми на него :)
 
Re: PDA с GPS - какъв?

GPS-а ще се ползва само в кола, ако е само gps ;)
И пътувам събота сутринта, така че ebay не е вариант :(
 
Re: PDA с GPS - какъв?

аз съм с този - карта на България от offroad и garmin europe navigator. Много съм доволен - от ebay го взех за 300лв. Картите ги намираме и по вторият начин :p
Като цяло Garmin картата за България е много яка и всичко си вади как треа да е :)
 
Re: PDA с GPS - какъв?

карта на България от offroad за Garmin e по-точна от тази на I-Go - за БГ проверено лично, a за за Румъния I-Go се справи лятото много добре ... ползвам GPS от една промоция в Метро за 238 лева, после мисля, че ги пуснаха на толкова и без промоция ...
 
Re: PDA с GPS - какъв?

Взех си снощи, крайно емоционално, Garmin Nuvi 215W :)
~480 лева от техномаркет на някаква промоция ужким, хареса ми bluetooth-чето, с k750 (ретро съм!) си заспаха перфектно :)

Сега идва другия проблем - само с карта на България е, трябва спешно да му сложа карта на Румъния и най-вече Букурещ - ПОМОЩ!

Каква е картата, за която да търся?

Също им и нещо за забележителнстотите - google panoramio - какво е това? :)
 
За: PDA с GPS - какъв?

За: PDA с GPS - какъв?

Извинявам се за подновяването на темата, но реших, че няма смисъл да пускам нова. Някой може ли да даде актуално мнение за това - Garmin Nuvi 144LMT EU BG?
Благодаря предварително!
 

Горе