phpbb vs. vBulletin и преминаване към втория

BuddyLove

New member
Здравейте,

Моля ви споделете опита си с vBulletin. Сравнете го с phpbb и ме посъветвайте за риковете при преминаването от phpBB към vBulletin в частта за запазване/загубване на позициите в Гугъл. 😱

Ще се радвам ако bgkulinar даде експертно мнение.

Благодаря ви предварително за помощта!

Re: phpbb vs. vBulletin и преминаване към втория

Е, аз нямам опит в конверсията към вБ, но със сигурност знам, че не можеш да конвертнеш УРЛ-тата със същите ИД-та. Т.е. няма да се получи 100% прехвърляне. Тъй като промените са на същия домейн, просто ще трябва известни време на Гуги да преиндексира новите УРЛ. Но опитът с този форум и с предприемача показаха, че няма място за притеснение.

Re: phpbb vs. vBulletin и преминаване към втория

Е, аз нямам опит в конверсията към вБ, но със сигурност знам, че не можеш да конвертнеш УРЛ-тата със същите ИД-та. Т.е. няма да се получи 100% прехвърляне. Тъй като промените са на същия домейн, просто ще трябва известни време на Гуги да преиндексира новите УРЛ. Но опитът с този форум и с предприемача показаха, че няма място за притеснение.

Посъветваха ме за преминаване от едната платформа чрез: htaccess i 301 redirect, чрез което няма да загубим позициите си в Гугъл.

http://www.vbseo.com/f2/404-301-tool-after-import-redirect-impex-imported-forums-27498/

Back
Горе