PHPBB3 vs SMF

PHPBB3 vs SMF

• phpbb3

Votes: 9 56.3%
  • SMF

Votes: 7 43.8%

• Общо гласове
    16
  • Poll closed .

westside

New member
Коя ситема да сложа от двете безплатни .разбира се че VBeuletin e най добра но от безплатните коя по защитена . ЗА Phpbb3 има доста модове което ми допада , SMF -a ми излгежда по лесна за управление

Re: PHPBB3 vs SMF

phpbb3
работил съм с пхпбб2 и с пхпбб3 системите не са толкова трудни за управление. имат приятен интерфейс и админ панелите са доста добре направени.

тука един познат ме разколеба и горещо ми препоръча SMF и незнам какво да правя

phpBB3 - по-лесен за използване от потребителите

За сметка на това пък доста повече мъжаги могат да си пробват мускулите над phpBB да го счупят. Аз предпочитам SMF, ама нито имам действащ форум нито някога съм имал, за да тежи мнението ми 🙂

и аз съм за phpbb3, макар че има един sef-момент, че url-тата включват и поредния номер на форума. При местене на тема в друг форум примерно f=14 става f=16, демек съвсем нов url адрес, което е неприятно и трябва да се бърника по кода.

phpBB SEO Mixed SEO URL с този мод , Няма ли да се оправят нещата ?

Вероятно ще стане, не съм запознат конкретно точно с този мод, но модовете често създават проблеми при ъпдейт към нова версия. Т.е. правиш форум, модваш го за чудо и приказ, след което излиза нова версия и се оказва, че трябва да правиш и ръчни поправки, не става всичко на автомат. При един форум ще стиснеш зъби и ще забравиш за мързела, обаче ако имаш няколко?
Та f=14 в url-то е повече проблем отколкото плюс (има и полза от това решение на разработчиците). Гледната точка зависи от целите, които си поставя уебмастъра.
Независимо от това, phpbb3 в пъти превъзхожда двойката и значително SMF (субективно мое лично мнение, а не аксиома).

Т.е. правиш форум, модваш го за чудо и приказ, след което излиза нова версия и се оказва, че трябва да правиш и ръчни поправки, не става всичко на автомат.
Тройката няма ли такова чудо като easymod (както беше при двойката)?

Back
Горе