SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Prolog материали

ilianskim

Senior Member
Ще помоля всеки който има информация или материали за Prolog
да сложи линк или да ми прати неща на skype ilianskih
интересуват ме както готови неща така и сайтове направени с Пролог
трябват ми за един изпит по Интелигентни системи и по-точно курсова, която трябва да правя нещо като страница. Подобно на преди имаше сайтове в които като си намислиш едно животно и отговаряш на 10 въпроса и накрая ти казва сайта какво си намислил.
Благодаря предварително.
 
Re: Prolog материали

Сигурен ли си, че за пролог става дума?

Пролог е за рашаване на задачи свързани с търсене в дълбочина(backtrack). За въпросите и животното се реализира лесно, но за уебсайт не би ми хрумнало да пиша на него...
 
Re: Prolog материали

Програмите са сходни с това, което казах за сайтовете иначе трябва да са напрвени с фреймове и да се стартират не от уеб. Просто дадох пример с тия страници за даване на логически отговори. Ето примерна задача от Пролог
Да се напише програма на Пролог за създаване на продукционна система с прав интерпретатор за избор и покупка на жилище. Отчита се например: локация, квадратура, вид строителство, брой стаи, централно отопление, цена. Въвеждането на данните е в диалог с потребителя.
 

Горе