SEO за Румъния?

• Автор Автор ivok
  • Начална дата Начална дата

ivok

Bashmaistora
Някой от форума занимавал ли се е с такова нещо?

Предполагам, че да се оптимизира български сайт за гугъл.ро не е най-доброто решение. Какво ще препоръчате?

Трябва ли новият сайт да е на румънски хост?
Името на сайта ще е ключовидуминещоси.ком - поради липса на ключовидуми.ро - тоест вече е зает.

Конкуренцията не е висока - може би средна.
On-page оптимизацията е горе-долу ясна, но линковете ако са от бг сайтове ще имат ли сила равняваща се на такива от румънски сайтове?

Re: SEO за Румъния?

keywords.bgdomain.tld, ако не е скъпо на румънски хостинг. Щом не е супер конкурентно, може да караш само с БГ линкове.

При това положение, не може ли директно да си направя на сайта версия на румънски и да пробвам дали въобще ще се класира в гугъл.ро? Сайта е .bg

Последно редактирано:

Може, но ако имаше сайт на .бг, щеше да ползваш силата на домейна към поддомейна и можешеш да караш само с линковете от домейна.

Ако правилно съм те разбрал - да си направя поддомейн на mysite.бг и от него да пращам линкове към румънскиключовидуми.mysite.бг? Така ще е най-лесно пък и ще видя дали въобще се получава нещо.

Не ми се отваря нова тема, но СЕО за Румъния се оказва малко неприятна задача, най-вече заради непопулярният им език. Мисля да взема кардинално решение и да платя на някой от оптимизаторите в Румъния. Предлагат разни базови пакети - събмит в директории и тн, но приемливи цени.

Някой има ли мнение по въпроса, че Румънското сео си е направо тера инкогнита. Ех, що не говорят английски тия власи бе. 😀

Правил съм два проекта в Румъния, извадих ги предимно с линкове от САПЕ; отделно и един събмит ми направиха едни мамалигари, ама не се сещам за сайта им - ако го намеря, ще ти пиша, точни са.

Да, ще ми бъде от полза, иначе трябва да стрелям на тъмно с техните оптимизатори. 🙂 По-навит бях на българи да дам пари, ама никой не учи румънски тук. Може да пусна при тях един събмит на 500-600 румънски директории да видя колко ще го избутат нагоре.

Последно редактирано:

Back
Горе