SEO конференция III - 27 май

SEO конференция 2011

SEO конференция 2011

Драго, това "как да направим клиента лоялен" ако някой го каже там ще го оплюят зверски.

Забравяш че нашия интерес и тоя на клиента са две различни неща, тая конференция Марто и Огнян я правят много повече за клиентите отколкото за seo-тата 🙂

Ако бъркам, поправете ме, но аз така мисля.

Re: SEO конференция 2011

Драго, това "как да направим клиента лоялен" ако някой го каже там ще го оплюят зверски.

Забравяш че нашия интерес и тоя на клиента са две различни неща, тая конференция Марто и Огнян я правят много повече за клиентите отколкото за seo-тата 🙂

Нещо или аз не разбрах или ти 🙂
Да направим клиента лоялен, е да го направиш свой клиент завинаги и да забрави че има и други фирми 🙂
Аз мога да се похваля, че при мен текучество практически няма, с много малки изключения.
Така, че не разбрах, какво искаше да кажеш ти, честно казано...

Re: SEO конференция III - 27 май

Ето, за да няма игра на думи:
- Клиента иска да го класираш и да не плаща никога повече нищо.
- А ти искаш да го накараш да плаща абонамент.

- клиента иска да плаща малко пари и да го класираш евтино.
- ти искаш да вземеш от клиента възможно най-много пари.

Под лоялен може да се разбира освен да не ходи другаде и да продължава да идва при теб, а никой клиент не го иска това.

Ти ако можеш да избегнеш да отидеш да си платиш сметката за ток и въпреки всичко да не ти спрат тока, ще отидеш ли да плащаш 😉

Всъщност това са ми го казвали няколко клиента, че идват при seo оптимизатора да си плащат абонамента все едно отиват на зъболекар - с нежелание, но по необходимост защото ако не платят сайта им пада в търсачките. И не ме убеждавайте че не е така - никой на дава пари даром и с удоволствие.

Последно редактирано:

Ето, за да няма игра на думи:
- Клиента иска да го класираш и да не плаща никога повече нищо.
- А ти искаш да го накараш да плаща абонамент.

- клиента иска да плаща малко пари и да го класираш евтино.
- ти искаш да вземеш от клиента възможно най-много пари.

Под лоялен може да се разбира освен да не ходи другаде и да продължава да идва при теб, а никой клиент не го иска това.

Ти ако можеш да избегнеш да отидеш да си платиш сметката за ток и въпреки всичко да не ти спрат тока, ще отидеш ли да плащаш 😉

Ами моите клиенти знаят какво искат и че нищо не става еднократно.
Или поне в самото начало аз им го обяснявам ясно.
Фактът, че имам клиенти от 2008 година, които нито за месец не са спирали да палащат, нито са обсъждали цените, означава, че е намерен балансът,
А аз обичам да си плащам за всичко, даже тока.
Защото, ако всеки спре да плаща, няма да има и кой да го произвежда.
Когато една услуга, която е разход за фирмата, носи печалба за същата фирма, то икономията на тези пари е крайно глупаво и неразумно.
Човек, когато рекламира в печатните издания, плаща веднъж и цял живот му върви рекламата ли?
Същото е и тук, но с тази разлика, че в пъти по-ефективно от същата печатна реклама.
Както и да е, отплеснахме се от темата.

Както и да е, отплеснахме се от темата.

И аз знам че е така, но ако на seo конференцията някой се осмели да ги убеждава че трябва да плащат повече и по-редовно ще го намразят. Те отиват там с мечтата "да се научат на сео еднократно" и да ни се смеят след това че вече не им трябваме 😀

И аз знам че е така, но ако на seo конференцията някой се осмели да ги убеждава че трябва да плащат повече и по-редовно ще го намразят. Те отиват там с мечтата "да се научат на сео еднократно" и да ни се смеят след това че вече не им трябваме 😀

Ами използвайте конференцията по предназначение!
Да им обясните, че НЯМА еднократно SEO
И като се приберат в къщи, да са вътрешно убедени, че трябва да си направят бюджет за SEO и още на другия ден да внесат 1-та вноска за оптимизация на сайта си.
Какъв по-удобен случай от този?

В този контекст една лекция на тема "ценообразуване" е задължителна 🙂

Гена, това съвсем не е нужно, защото всеки сам за себе си определя своя труд.
След това на цената влияят и много други неща, като авторитет, репутация, допълнителни услуги, сервиси, картичките за празниците дето има пращате и т.н. и т.н.

В този контекст една лекция на тема "ценообразуване" е задължителна 🙂

Аз съм "ЗА"!

Ами използвайте конференцията по предназначение!
Да им обясните, че НЯМА еднократно SEO
И като се приберат в къщи, да са вътрешно убедени, че трябва да си направят бюджет за SEO и още на другия ден да внесат 1-та вноска за оптимизация на сайта си. Какъв по-удобен случай от този?

Е защо ми го казваш на мен, кажи го на Марто и на Огнян 🙂

Аз имам две опции: или ще ходя там платено като Вип или изобщо няма да ходя. Имам интерес там само да рекламирам и то платено (сиреч в големи мащаби) 😀

..... да не забравя: Имам интерес и от сбирката след конференцията
cocktail.gif

Последно редактирано:

Като гледам програмата, този път май ще пропусна. Сбирката няма да е след конференцията 🙂

traki, къде и кога ще е сбирката?

traki, къде и кога ще е сбирката?

Оценям високо сбирката след конференцията, то там е истинската SEO конференция и ползата за оптимизаторите 🙂 Дневната конференция е място за търсене на клиенти за оптимизаторите, а аз там интереси нямам.

Иначе сбирки най-редовно се провеждат из заведенията в Бургас, скоро ще се местим към плажа и заведенията по плажа, който желае да заповяда 🙂

Много си ми далече там 🙂 , тъкмо помислих че вече се приемат резервации за сбирка след конференцията 🙁

Оценям високо сбирката след конференцията, то там е истинската SEO конференция и ползата за оптимизаторите 🙂

Ся, уважаш ли ме?
Ела, не се прави 😉

Гледате нещата от едната страна, май?
Лошото е, че тук почти няма хора от другата страна - сиреч клиенти, за вас.
Както каза Еди, съвсем различни са нещата от двете гледни точки. Вие искате едно, клиентите съвсем друго - като се намери, ако се намери, пресечна точка си стискате ръцете, но това не е задължително.🙂

... тая конференция Марто и Огнян я правят много повече за клиентите отколкото за seo-тата 🙂

Еди, наистина смятам, че бъркаш.

Конференциите се правят за таргет групата, която ги посещава. 2 години подред се опитвахме да правим конфереция за SEO специалисти, а 90% от залата беше пълна с хора, които искат сами да направят сайтовете си по-добри.

По въпроса за клиентите, аз от конференцията такива не съм видял (за разлика от zero marketing например - над 40 сериозни обаждания, макар че не поемам клиенти)

Самият факт, че нито аз нито Марти сме лектори в основната зала (а все ми се струва, че и двамата имаме какво да кажем) е достатъчен, за да разбереш, че не иде реч за клиентски риболов.

По въпроса за програмата : не съм сигурен колко от вас следят западните конференции, но темите там са : social search, mobile search, video search и local search.

Е да ... би ми се искало да има и Analytics и сериозни родни тулове, ама ... нЕма ... ни кой да говори, ни какво да се покаже.

Хайде сега ако аз не съм прав - поправете ме 🙂

Не си прав, не бъркам. Тая конференция е на принципа на обучението. Плати си за да научиш някакви неща. Хайде обясни ми какво ще говорите там за адвансед оптимизаторите за да имат смисъл те да дойдат и да слушат?

Там говорите за бяло сео, а колкото и да ме нахейтите ще го напиша (цитирам по памет какво съм писал в основния ни сайт защото това е моето мнение): "Важно е да знаете че в най-трудните ниши няма високо класиран сайт който да не използва поне Gray hat seo оптимизация (купува линкове, създава сателити и съдържание само за да линкват основния сайт или в краен случай поне разменя линкове), което означава че няма как да имате високо класиран сайт за трудна ключова дума без да използвате Gray hat seo!"

И по-второстепенното: "Всички бг сео състезания бяха спечелени или от сайтове използващи Gray hat seo или с помощта на минимум Gray hat seo."

Излиза че на тия конференции освен да дойда да се видим аз поне няма за какво друго да дойда... за колегите тук не знам, нека и те да кажат.

Естествено, това не изначава че конференцията няма да е полезна за един начинаещ администратор на уеб сайт или за един онлайн журналист, те ще извлекат огромна полза от конференцията!

П.С. Та идеята ми е че не съм казал че правите SEO конференцията за да си намерите клиенти, а че я правите за начинаещите потребители, но това отблъсква напредналите оптимизатори. Което принципно е нормално, защото начинаещите са масата и за себе си сте си прави 😉

... но не мога да разбера защо отричате Gray hat и Black hat seo-то по такива конференции когато потребителите се интересуват най-много от него, за бялото сео могат да прочетат навсякъде! За мен това е все едно да си мислим че като забраним рекламите на цигари, те ще спрат да се продават 😉

Не забравяй че някога и редиректите много хора ги смятаха за черно сео, а сега всеки втори отговор на бгкулинар тук, във форума е за редиректи и въпросите се задават именно от начинаещи потребители. Дали не дойде времето поне сивото сео "да излезе на бял свят" или ще го крием под рафта още 1-2 години?

Последно редактирано:

Back
Горе