SEO конференция III - 27 май

Re: SEO конференция III - 27 май

Еди, явно твоята визия за една конференция се различава от нашата.

Благодаря за предложенията, но едва ли скоро ще има сесия за оптимизация с агрегатори.

Марто, Моля те, Покажи ми поне един мой пост в тая тема където съм написал тая дума или загатвам подобно нещо. Никъде не съм го написал и нямам това предвид, много ясно е написано:

ако тоя някой накупи линкове или ако създаде десет сайта само с цел да линква външни сайтове от тях или си създаде един сателит и си линква всяка статия на основния сайт от там

Това са принципни неща които могат да се реализират по няколко различни начина и никой не говори за агрегатори. Не знам защо си мислите че само това можем да правим.

... и да си призная, започвам да се обиждам вече. Той Драго май ще излезе прав - в България има само едни лектори и те не понасят никакви критики и най-вече мисълта че някой някога може да стане по-добър от тях.

Няма да ви "спамя" повече щом така го приемате и Успех на конференцията.

Последно редактирано:

Това са принципни неща които могат да се реализират по няколко различни начина и никой не говори за агрегатори. Не знам защо си мислите че само това можем да правим.

С такова впечатление ни оставяш.

Конкретно за изграждане на мрежи от сайтове, ще говори някой, реализирал най-голямата мрежа в България. Сесията за платени линкове отпадна поради обективни причини, които няма да споделя тук. 🙂

По-горе ти обясниха, че аудиторията на самото събитие е по-различна от това, което ти си представяш. За добро или лошо, обикновено фирми си командироват служителите имащи отношение по темите на конференцията. Това, че ти лично не искаш да присъстваш, мога да го разбера и няма да ти се сърдим, само, ако платиш сметката в кръчмата след конф. ;D

А ако искаш да видиш нещо по-различно в програмата можеш да изпратиш конкретно предложение, лектор, тема, описание на info (аt) searchengines.bg.

Преди да продължиш нататък, имай предвид, че не всичко е възможно да се реализира в родната реалност. 😉

Последно редактирано:

Той Драго май ще излезе прав - в България има само едни лектори и те не понасят никакви критики и най-вече мисълта че някой някога може да стане по-добър от тях.

Не е особено уместно да намесваш личния конфликт на Драго с трето лице и изопачавайки думите му да се аргументираш.

Всеки, който има желание и способностите е добре дошъл да говори.

Излежда ти си загрижен за това, кой би станал по-добър, аз се мотивирам от много по-практични неща. Освен другото, едва ли щях да стартирам форум (където доброжелатените колеги да ме хейтват) и конференция, ако това ми бяха притесненията.

П.П.
И не е коректно да си редактираш мнението и да добавяш моцунките (и линковете), след като ти е отговорено.

Честно казано аз имах амбицията да работя върху подобна тема (Марто и Огнян не го знаят дори), но... се появиха много но-та:
1. Мога да кажа какво да се оптимизира и какво не на база моя опит. Той обаче е ограничен до 2-3 индустрии (тука по-известни като ниши). Следователно нямам достатъчно мащабен поглед, за да мога да говоря за всички ниши. Едва ли някой има такъв поглед. Дори Огнян 🙁
2. Пак като 1 - едва ли има някой с ултра всеобхватен поглед върху всички ниши 🙁
3. Принципите на икономическите теории като цяло оборват този модел. Като цяло моделът за повече е свързан с мащаб. Едва тогава може да се говори за по-голяма ефективност. На парче... трябва гърч.
4. Офлайн
5. Никой дето го човърка отвътре не се пенсионира на 45, 55, 65 или въобще не се пенсионира. Или като цяло, тези дето успяват и ги човърка отвътре да вървят напред... не се пенсионират. 🙂

My 50 cents 🙂

Радвам се че и други виждат нещата от тази гледна точка.

1 и 2. Все от някъде трябва да се започне. Принципа е важен. Най-стойностните варианти се броят на пръстите на двете ръце и дори с 3 ниши могат да се осветлят половината от тях.
3. Всяко правило има изключения, всяка теория е ограничена в рамките на нещото което трябва да обясни 😉
4. и офлайн. Но май по-важното е как 🙂
5. Това, че някой се е пенсионирал, не означава че не продължава да печели от това. Други пък цял живот работят без да печелят. Въпрос на собствен избор с широк периметър от възможни сценарии за изпълнение 🙂

темите са примерни, списъка може да е много дълъг 😉

Последно редактирано:

дали може да я преместите на 28-ми конференцията защото не ми е удобно на 27-и ? 🙂

По китайския календар 27 май е най-подходящия ден. 😉

• Like
Реакции: Frik

Така е : http://fourpillars.info/day/show/2011-05-27T08:15:25+00:00

p.s. Еди sorry, но или си ми объркал телефона или си звънял от номер, който нямам записан, а на такива межди 18 и 10 часа не си го вдигам 🙂

Още 4 презентации в малката зала:

• Yazzle: анализ на конкуренцията – Геннадий Воробьов
  • SEO като част от маркетингова стратегия – Христо Атанасов
  • Представяне на български уебмастър и SEO инструмент WMS Tools – Тодор Шейтанов
  • Мобилната версия – плюс за SEO оптимизацията – Борислав Арапчев

http://searchengines.bg/programa

Напомняне, че остават малко повече от 24 часа за ранното записване на ниска цена.

Последно редактирано:

Ставате все по известни.........

site @ yazzle. ru

Добрый день!

27 мая 2011 года в столице Болгарии в Софии состоится однодневная специализированная конференция по SEO и SEM, социальным сетям, интернет маркетингу и рекламе. Место проведения — Интер Экспо Центр.

Одна из лекций будет посвящена CS Yazzle, его применению для анализа конкурентности продвижения по ключевым словам и нишам, лектор Геннадий Воробьев (Optimization.bg).

Это третья по счету и самая масштабная SEO конференция в Болгарии, в которой регулярно рассматриваются ключевые вопросы SEO с уклоном на локальный рынок и поисковик Google.bg.

Питал лекторите, а да беше питал и организаторите.

Нека оценим труда на Ганбокс и това, че ги сподели с всички Нас, които не можаха да се клонират и да присъстват и в двете зали, може би това трябваше да го направите Вие организаторите! (Без лоши чувства)

Със здраве!

Налични са няколко видеа от Зала 2 по време на SEO конференция
Видео от SEO Конференция 2011 в блога на Ганбокс.

Мерси за споделеното. Наистина е полезно, тъй като през повечето време се оказа че бях в зала 1, и пропуснах всички лекции от зала 2, без тази на Иво, за която закъснях. 😉
И нека организаторите не се сърдят, а за следващата конференция, да предвидят заснемане на лекциите и предоставяне след това, разбира се срещу заплащане.
Лично за мен, тази конференция беше изключително полезна и вече ползвам наученото! 🙂
Благодаря Ви!

Аз от много време се каня да питам... Не е ли по-удачно да се организира през почивен ден? Предполагам ще има повече присъстващи.

Иначе и аз съм за записване, а след това може да се измисли някаква форма за заплащане, за да се гледат. Дори човек да е бил на конференцията, ще трябва да избира в коя зала да присъства. А без да се смятам за специалист, над 90 % от темите са били интересни.

Back
Горе