SEO работа само с един клиент в ниша ?

Статус
Not open for further replies.
За: Re: За: SEO работа само с един клиент в ниша ?

За: Re: За: SEO работа само с един клиент в ниша ?

Може на някого да се стори като издребняване, но:

Само не разбирам защо трябва да се мами ? Клиента е предупреден, знае, и се е съгласил.
- Чужденците от първия пост не знаят и не са се съгласявали. Поне това се разбира.

по телевизиите как дават реклами на няколко различни банки!!!!!!
- 😀

Поздрави,
ДХХ

За: SEO работа само с един клиент в ниша ?

За: SEO работа само с един клиент в ниша ?

Реално можеш и не знам какво те спира. Не искам да ти се меся колега, но това реално си е твое решение и ти определяш каква политика ще следваш. Ако трябва да бъда честен аз така загубих един клиент, който разбра, че ще поддъжрам друг в неговия бранш. Стана грозно и това по никакъв начин не ме касае, защото това, че днес ми плаща Гошо, не означава, че утре ще продължи, а Пешо е отрязан, защото Гошо е имал претенции. Но ако ще му правиш густо на клиенти, гледай да сложиш добър договор за добър период от време и вдигни малко таксите, защото реално и в истинския живот е така.

Идеален пример е хетхънтинга или HP-рите, които търсят хора и предлагат по-голями заплати на дадени специалисти и вече компанията, за която работят си решава дали да ги задържи. Това става реално с повишаване на центата на заплаюането му като специалист. Лесно е и логично. Мисля, че и в този случай е приложимо, да не кажа добра практика. 😉

Re: SEO работа само с един клиент в ниша ?

Не съм очаквал това да го кажеш....то реално можеш и зад гърба на единия да правиш СЕО за другия или пък съвсем не те спира, на сайта на единия да набуташ линкове към другия и да ги е*еш един друг.
Аз не бих станал клиент на фирма, която е лоялна към мой конкурент при положение, че всъщност съм наел тази фирма, за да се боря с този конкурент.
И съвсем те касае, защото след това може и Пешо да спре да ползва твоите услуги, след като знае, че си работил за Гошо и т.н.
А примера който си посочил се казва "извиване на ръце" - прави се често с банковите услуги. Получаваш оферта от една банка и отиваш във втора, показваш я и те се съгласяват да подобрят условията. Ти взимаш тяхната оферта и се връщаш при първите, но вече с по-добрата оферта и ги натискаш да подобрят тяхната.
Вече доста от тях се научиха, да не дават черно на бяло офертите си, защото е лесно да биеш вече дадена оферта, като си намалиш печалбата, нали? :wink:

Последно редактирано:

Не съм очаквал това да го кажеш....то реално можеш и зад гърба на единия да правиш СЕО за другия или пък съвсем не те спира, на сайта на единия да набуташ линкове към другия и да ги е*еш един друг.
Аз не бих станал клиент на фирма, която е лоялна към мой конкурент при положение, че всъщност съм наел тази фирма, за да се боря с този конкурент.
И съвсем те касае, защото след това може и Пешо да спре да ползва твоите услуги, след като знае, че си работил за Гошо и т.н.
А примера който си посочил се казва "извиване на ръце" - прави се често с банковите услуги. Получаваш оферта от една банка и отиваш във втора, показваш я и те се съгласяват да подобрят условията. Ти взимаш тяхната оферта и се връщаш при първите, но вече с по-добрата оферта и ги натискаш да подобрят тяхната.
Вече доста от тях се научиха, да не дават черно на бяло офертите си, защото е лесно да биеш вече дадена оферта, като си намалиш печалбата, нали? :wink:

Прав си, ама то и в Гугъл Ad words e така - клиентите се надцакват с постоянно повишаване на цената на клик, Гугъл си трае, защото печели.
Имам клиент, дето почна кампания от 200 евро, сега е към 500 евро на месец. За Франция става въпрос.

Аз за себе си реших - ще бъда честен и лоялен към клиента, остава да договорим цена и параметри на работа.

Това е .

Статус
Not open for further replies.

Back
Горе