SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

SharePoint Server and Services

gstoychev

New member
Хайде отново да зачекна MS дебрите. Някой от вас има ли опит с SharePoint Services и при положение, че контрола се осъществява с frontend има ли начин да се използва успешно за SEO tips&tricks? Някой да сподели малко опит?
 
Re: SharePoint Server and Services

да има :) SharePoint може да си го ползваш като CMS и всичко по него да бъде къстъмизирано ... стига да знаеш как :) А и има доста платени партове, който служат идеална работа
 
Re: SharePoint Server and Services

Предполагам, че съществува отъпкан начин за интеграция на Project и SharePoint. Абе питам понеже имам за дипломна работа изискване да е SharePoint и каквото ми сърце иска. И не искам да отбивам номера, а да направя нещо практично, само дето идеята ми липсва. Ако някой може да сподели нещо да се хвана за него, ще бъда безкрайно благодарен.
 
Re: SharePoint Server and Services

за мен sharepoint си е страхотна платформа за CMS, Task Management, Bug tracking, Document Management/Versioning (много силен).
Колега, страхувам се, че ни си особено прав. Едни колеги (няма да споменавам сайт, защото са партньори на микромекия) са изпищяли ужасно от тоя шеърпоинт, но понеже са партньори на МС не могат да го сменят. Да не говорим, че е ужасно скъпо решение, ако се сметнат всички лицензи и простотии.
 
Re: SharePoint Server and Services

разгледай се за уеб партове за интеграция ... има доста :)
Кулинаре, всичко е до предпочитания :) едни от най-големите международни компании си базират всичко на SharePoint - Шел например, знам и за правителствени системи на тази платформа. Сайта става за минути.
Всичко си зависи от колко ти е дълбок джоба де ;)
 
Re: SharePoint Server and Services

Ще мъдря нещо. Иначе наистина сайта става за минути, а интеграцията с Office е направо блестяща. Общо взето само техническата част познавам, но не и идейната :)
 
Re: SharePoint Server and Services

Ами най-елементарно, когато някоя фирма се напъне да стане Златен партньор на Microsoft, какво става с решенията, които предлага и как те по-точно са обвързани с политиката на Редмънд. А станем ли клиент на Microsoft на корпоративно ниво си има благинки, не е каквото да няма. Освен това, както Калин загатна, когато стане въпрос за държавни институции open source не се тачи. Европейската комисия явно прави стъпки, за да обърне хегемонията на MS, но историята си тежи и именно договорите ни припомнят тази история. По мои скромни наблюдения ( не претендирам ) това какво технологично решение ще изберем, когато става въпрос за по-сериозни суми си е чисто фиктивна част, а другите клаузи от договорът са основното. Идеята е за политическата страна на фирмите.
 
Re: SharePoint Server and Services

Освен това, както Калин загатна, когато стане въпрос за държавни институции open source не се тачи.
Що се отнася до купуване на лицензи за компютри за лелките по министерствата - категорично е така. Но все пак говорим за платени решения, макар и писани на езици като ПХП, Джава и Пърл и прочее. Това вече не е опен сорс. И голяма част от сайтовете на държавната администрация ползват точно такъв тип софт.
 
Re: SharePoint Server and Services

йооо..има .НЕТ решения за форум. Поне като правиш форум за .НЕТ, изполвай .НЕТ за форум платформата :)
SharePoint има чудесни решения за форум :) ... лично съм тествал няколко варианта
 
Re: SharePoint Server and Services

Да приятели запознат съм :) Обаче не ми е по джоба нито windows хостинга, нито SharePoint-a за таквиа цели нито всичко под него. Все пак е форум без претенции. А и първият ми форум :)
 
Последно редактирано:

Горе