Skype алтернатива за Федора

bgkulinar

Меринджей
Нещо ми се прецака скайп под Федората и ми трябва алтернативен клиент, но нещо не се справих с намиране. Намерих skype4pidgin, но е за Убинту. Не мога да си го компилирам за Федора, така че отпада като вариант. Нещо работещо?

За: Skype алтернатива за Федора

Аз съм с федора 15. От версия 2.1 и за имам големи ядове със скайпа, които с 2.2 beta се засилиха - от време на време тихомълком забива, ама така, че само -9 го оправя, а от време на време при стартиране направо ми загробва гнома, и целия лаптоп, получавам zero_mmap грешки от selinux и т.н. Отгоре на всичко в блога на скайп за линукс преди 2-3 седмици се появи съобщение, че има 64-битова версия за федора. Подлъгах се да си го инсталирам. 64 битово - да ама не - когато човек си инсталира "64-битовия RPM", и провери с file /usr/bin/skype, излиза, че 64-битовият RPM съдържа 32-битово байнари. Черешката на тортата беше, че си забива като нормалния 32-битов скайп, и трябваше пак да се даунгрейдна до 2.1. Така че много съм му набрал, и аз търся алтернатива. Знам, че има някаква възможност с плъгин за pidgin да се чати със скайп, ама не ми се занимава с глупости - искам да избягам от бъгавините на скайп.

P.S. Извинявам се за хейтването, ама наистина много съм му набрал - имало е дни да трябва 20 пъти да го рестартирам, ограничил съм му с ulimit ползваната памет до 1 GB.. и т.н. 🙂

Последно редактирано:

аз ползвам един сайт за влизане в скайп, така или иначе не го използвам за говорене. та ако няма да говориш може да ти свърши работа imo.im

По принцип може би ще свърши работа, но ми е малко притеснено да си давам скайпската парола на някакъв сайт. Между другото има един джавайски скайп на j2me платформа, ама там трябва j2me SDK, за да симулира телефон, може би няма добро логване, а то е важно, и не на последно място клавиатурата си е като на мобилен телефон. Мисля си да опитам и скайп от Android SDK. Неудобството на последните 2 решения е, че покрай скайпа трябва да се зареди цял SDK, което е почти толкова дразнещо, колкото да ти забива скайпа 🙂

Ето тук има RPM i SRPM за FC15 на skype4pidgin, дори си приготвих пакет за текущия svn625, но за съжаление опитът ми засега не е много положителен.

Ето тук има RPM i SRPM за FC15 на skype4pidgin, дори си приготвих пакет за текущия svn625, но за съжаление опитът ми засега не е много положителен.

Ядец.

Skype plugin for Pidgin/Adium/libpurple
=======================================
If you've found this file then you'll probably realise that this is the Skype plugin for libpurple.
Yes, it does require Skype to be running as it uses the Skype API to communicate with a running copy of Skype.

Toзи руския го намерих и веднага след инсталация ми каза, че иска скайп, за да работи 🙂

Back
Горе