Skype отново е под обстрел - нова модификация на вирус

diabolic.bg

The Old Wastelander
Здравейте, колеги!
Стана традиция в Skype периодично да се пускат нови зарази, пък на мен започва да ми става традиция да ви предупреждавам. (Ако някой се дразни от това, моля да ме псува на ЛС).

Не отваряйте съобщение от Скайп, което ви предлага да видите новата си профилна снимка! Предупредете, човека, който ви го изпраща, че има вирус - да спре Скайп и да си сканира компютъра.

Новото вирусче е пуснато по старата схема, която злоупотребяваше с името на Фейсбук, но е доста "поусъвършенствано". Със сигурност нещо, което го нямаше досега е това, че минава през няколко редиректа, за да се проследи по-трудно и от друга страна, за да се свали в компа без вие да го искате и пипате. Другото "подобрение" е, че засяга браузърите и не позволява да търсите и сваляте програми за борба с вредителите. Браузърът дава съобщение, че съответният сайт е заразен или, че сървърът е повреден и не може да се изтегли файла. Може би ново е и това (без да съм сигурен съвсем засега), че пречи на работата на анти-вирусния софтуер или поне на някои програми.

Повече информация за вируса може да намерите тук.
Благодаря за търпението да изчетете писанията ми!

Re: Skype отново е под обстрел - нова модификация на вирус

На мен пък ми става традиция да ви казвам да си смените ОС-а и ме псувайте колкото искате. Не може да си изкарваш парите с интернет и да си оставил всичкото си инфо на показ на целя свят.

Re: Skype отново е под обстрел - нова модификация на вирус

Тъста го е лепнал и яко спами 🙂 Сега го чиста с Malwarebytes

Кулинаре, не си прав. Много зависи човек как си използва компютъра 🙂
Аз от около 3 години не съм преинсталирал Бозътъ - тогава реших да използвам 7-цата, а и за цялото това време един вирус не съм пипнал също...

За: Skype отново е под обстрел - нова модификация на вирус

Най-добре си е с Линукса. Пък каквото искате си говорете.
Напълно съм съгласен, но има неща в живота, с които човек ще-не ще трябва да се съобрази. В момента двамата с жената се храним от строително проектиране и работим на Аутокад. Досега от фирмата производител не са си мръднали пръста да направят версия за линукс, пък който ще да е. А никой не може да ми гарантира съвместимост на кад програмите, работещи под линукс, с Аутокада, на който работят колегите. А ние непрекъснато разменяме файлове. Така че колкото и да се дразня, аз съм венчан за Майкрософт поне, докато работя.

За: Re: Skype отново е под обстрел - нова модификация на вирус

За: Re: Skype отново е под обстрел - нова модификация на вирус

Не може да си изкарваш парите с интернет и да си оставил всичкото си инфо на показ на целя свят.

Ако нямам SEO софтуера, който използвам за Windows (и който по никакъв начин няма как да се подкара на линукс), няма как да си изкарам парите 🙂

Напълно съм съгласен, но има неща в живота, с които човек ще-не ще трябва да се съобрази. В момента двамата с жената се храним от строително проектиране и работим на Аутокад. Досега от фирмата производител не са си мръднали пръста да направят версия за линукс, пък който ще да е. А никой не може да ми гарантира съвместимост на кад програмите, работещи под линукс, с Аутокада, на който работят колегите. А ние непрекъснато разменяме файлове. Така че колкото и да се дразня, аз съм венчан за Майкрософт поне, докато работя.

За това си абсолютно прав. И аз се сблъсквам с този проблем - някой ми праща .dwg и ходи и се оправяй.
Просто си мисля от толкова умове няма ли кой да измисли някакво просто решение на този проблем, че да може човек и на Линукс да си манипулира тези файлове. То защо от аутодеск не го правят (не, че не могат) е ясно - просто в глобален мащаб уиндоус системата е най-масово използвана. Я утре Линукс да стане такава да видим дали няма да се скокълнат и да го направят. До тогава да - за някои такива неща ще се тормозим.

Извинявам се, че май навлизаме малко офтопик но колега - виж този линк не съм я пробвал още тази но.... може пък да върши работа
Free CAD software* for your DWG files: DraftSight lets professional CAD users, students and educators create, edit and view DWG files. DraftSight runs on Windows®, Mac® and Linux. - Dassault Systèmes

Back
Горе