BornToDrink
Active member
Отдавна ползвам СМС услугите на Mobio.bg.
Направи ми впечатление обаче, че всеки месец има известна сума удръжки от приходите, поради неплатени сметки. Викам си... прави са.
Гледам обаче сумата и леко се озадачих.
Както всички знаете, печалбата при дадена тарифа е фиксирана в общи линии.
В моя случай на 0.80ст от СМС.
Имам удръжки - 1.25лв. Ха!
Викам си, тука нещо не е както трябва, ще питам.
Отварям онлайн чат-а в Мобио и оператор ми обяснява как седят нещата.
На мен ченето ми стигна бюрото вече като разбирам, че удръжките се разпределят между ВСИЧКИ абонати, без значение дали вашите клиенти (тези, които пращат СМС-ите) са си платили сметките.
Т.е. ако има 200лв неплатени от М-тел да кажем, разпределят се между всички.
Обяснението бе, че мобилните оператори не дават информация за номерата, които не са си платили, т.е. посредника (Мобио) няма как да знае на кой да вземе пари и ги разпределя.
В общите условия видях следното:
Ясно е, че нямам право да се цупя, при положение, че съм се съгласил с улсовията, но според мен е адски нечестно.
Т.е на върха на тая простотия седят 'любимите' мобилни оператори.
Интересно ми е, при други посредници как седят нещата.
А на М-тел, Глобул и В-тел мога да им покажа само един среден пръст.
И какъв е извода?
Да правим удръжки от услугите на нашите клиенти с 3.9% тоя месец?
Или не е ли по-добре да не ползваме мобилните си телефони един месец, да ги видим 'онея'... не че има как да стане ама да си помечтая. 🙂
Направи ми впечатление обаче, че всеки месец има известна сума удръжки от приходите, поради неплатени сметки. Викам си... прави са.
Гледам обаче сумата и леко се озадачих.
Както всички знаете, печалбата при дадена тарифа е фиксирана в общи линии.
В моя случай на 0.80ст от СМС.
Имам удръжки - 1.25лв. Ха!
Викам си, тука нещо не е както трябва, ще питам.
Отварям онлайн чат-а в Мобио и оператор ми обяснява как седят нещата.
На мен ченето ми стигна бюрото вече като разбирам, че удръжките се разпределят между ВСИЧКИ абонати, без значение дали вашите клиенти (тези, които пращат СМС-ите) са си платили сметките.
Т.е. ако има 200лв неплатени от М-тел да кажем, разпределят се между всички.
Обяснението бе, че мобилните оператори не дават информация за номерата, които не са си платили, т.е. посредника (Мобио) няма как да знае на кой да вземе пари и ги разпределя.
В общите условия видях следното:
чл 9a ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ има право да намали размера на дължимата към ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ сума с размер до процента обявен от мобилните оператори за съответния месец като удръжки за неплатени сметки от абонати използвали услуги с добавена стойност.
Ясно е, че нямам право да се цупя, при положение, че съм се съгласил с улсовията, но според мен е адски нечестно.
Т.е на върха на тая простотия седят 'любимите' мобилни оператори.
Интересно ми е, при други посредници как седят нещата.
А на М-тел, Глобул и В-тел мога да им покажа само един среден пръст.
И какъв е извода?
Да правим удръжки от услугите на нашите клиенти с 3.9% тоя месец?
Или не е ли по-добре да не ползваме мобилните си телефони един месец, да ги видим 'онея'... не че има как да стане ама да си помечтая. 🙂