SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

teenproblem.net продаден за 50к евро

bgkulinar

Меринджей
Тук блогнах малко по темата. Новината

Какво мислите за сделката? Има ли почва придобиването на сайтове у нас? Ще се включат ли и други уеб групи в придобиване на независими сайтове?
 
Re: teenproblem.info продаден за 50к евро

Re: teenproblem.info продаден за 50к евро

Да, четах статията. Струва ми се реална цената. Модела е познат - нетинфо стил. Лично аз не бих закупил сайт, а да си купя акции - не мерси. :smoker: имам по-добри алтернативи.
 
Re: teenproblem.net продаден за 50к евро

Всеки си предценява... гбг май също се подготвят да пускат акции така и и така си говорим за уеб групите няма да е лошо да ги споменем кои са и какво държът.. за инвестора и гбг ясно но кои са другите. wisdom.bg?
 
Re: teenproblem.net продаден за 50к евро

Условно:

Нетинфо: гбг.бг, абв.бг, държат рекламните позиции в бг-мамма и ред други сайтове

дир.бг един сайт - голям рекламен бюджет

Инвестор.бг: с новия си сайт - 15 общо на брой

УебМедияГруп - news.bg, topsport.bg, money.bg и други

Economedia - капитал.бг, дневник.бг, меню.бг и куп други сайтове.

MS Key Group

Mail.bg не са точно група, но обират голяма част от рекламния бюджет

Атол/Елмаз/АмАм не са обособени в група но имат общи собственици
 
Re: teenproblem.net продаден за 50к евро

За Teenproblem определено не ми се вижда реална цената. Със сигурност за замислили някаква врътка.

ПС: Към изброените неща на Нетинфо май можем да включим и Host.bg.
 
Re: teenproblem.net продаден за 50к евро

и аз виждам някаква врътка , а може би се надяват някой голям като например vivatel или глобул да им направи сериозни рекламни предложения , не знам , но тази аудитория освен за реклами за телефони и игрички и смс простотии не знам за какво може да я ползват :)
 
Re: teenproblem.net продаден за 50к евро

По мое мнение Инвестор нямат утвърдена комерсиална схема. По-скоро целят да заграбят колкото може повече народ, за да цоцат големите риби. А Teenproblem им дава конкретен тип аудитория, какъвто като че ли им липсва в другите проекти. Пичовете при всички случаи не са тъпи и знаят какво правят, но все пак 50 хиляди евро ми се вижда много :)
 
Re: teenproblem.net продаден за 50к евро

ilianskim каза:
...но тази аудитория освен за реклами за телефони и игрички и смс простотии не знам за какво може да я ползват :)
Дъвки, чипсове, зрънчовци от всякакъв тип като Лей'с, Рафълс, пуканки, джънк фуд, какъвто се сетиш, дрешки, обувки и т.н. Таргетът е сериозен, но неплатежоспособен. Въпреки това, това са бъдещите консуматори и за всяка компания с добра маркетингова стратегия, интернет е едно доста едвтино место за изграждане и поддържане на брандинг.

За съжаление рекламата в интернет върви по канал запознанства (и не само тук, де). Засягам вече болезнена тема и спирам да пиша.
 

Горе