tyxo статистика

uni-web

Banned
Здравейте приятели искам да ви попитам случвало ли ви се е и на вас tyxo да ви реже от към с посещения. Аз си имам мой си брояч на сайта който ми е нагласен да хваща уникално ip брояча е изцяло на php но намирам голяма разлика между мен и tyxo което ползвам за да може да се усведомяват клиентите та за туй питам някой друг иммали такъв проблем и ако има решение плс. да сподели...

примерно днес според мен:

показвам само реферациите!!!

Google посещения: 1005 - | 90 % процента |
Live search посещения: - | 0 % процента |
Yahoo Search посещения : - | 0 % процента |
Гювеч бг посещения 1 - | 1 % процента |
Свежо посещения: 1 - | 1 % процента |
Abv посещения: 15 - | 2 % процента |
Dir.bg посещения: - | 0 % процента |
Icq посещения: - | 0 % процента |

без директните!!!

според tyxo

посещения: 1 025
уникални: 985

Re: tyxo статистика

Много хора са се оплаквали от този ефект. Реално са питали при нас, как се отчитат посещенията в Awstats или друг статистически софтуер на хостинга и защо се различавал от tyxo-то. Първо повече чета, че това Tyxo не работи, отколкото някой да го е похвалил че работи безпроблемно. Второ на хоста статистиките се генерират на база логовете на Apache, което си е информация от първа ръка и аз съм склонен да вярвам на такъв софтуер, отколкото на Tyxo. А на въпроса "Защо се получават разминавания" едва ли някой може да отговори без да има достъп до кода на Тиксото, а и не се знае, в даден момент дали има връзка между брояча на сайта и сървъра на Tyxo и дали е отчетена заявката или просто се е заебала някъде по пътя. Разни други тракинг глупости, които тъпчат в базата данни също не са особенно показателни, защото почват да генерират бавни заявки и прочие и пак може да има загуба на данни. Ползвайте статистиките на хоста и Awstat и Webalizer могат да се направят публични и да се дава достъп чрез поддомейн и без да се налага да си логнат в контролния панел.

Аз ползвам Awstat осигурен от хостинга и съм много доволен.
Единственото неудобство е, че ако искам да видя актуална статистика трябва д аъпдейтна през панела, но това е въпрос на конфигурация.

ползвайте статистиките на хоста и Awstat и Webalizer могат да се направят публични и да се дава достъп чрез поддомейн и без да се налага да си логнат в контролния панел.
...и започва един реферал спам, мамата си джаса...

...и започва един реферал спам, мамата си джаса...

Това според мен не е проблем на хоста, а и въпроса беше за статистиките и в частност vha777 искаше да знае как се правят публични. Предполагам не съм аз човека, който трябва да ти обяснява как се да се бориш с различните форми на уеб спам, имайки предвид факта, че не съм уеб мастър и не поддържам сайтове и нямам твоя опит в тази дейност.

И аз не знам как да се боря с реферал спама, но е факт, че всеки отворен каунтър води до такъв тип спам. Най-пресен пример - гореспоменатото тиксо. Не бих посъветвал никого да си "отваря" статистиката, защото това ще доведе до изкривяването й.

Разликата между отделните броячи идва от това, на колко време посещенията на даден потребител се смятат за уникални. Не всички системи дават тази информация и от тук се получава разминаването.

И някой да ми каже до колко 10% е верен awstats-a, пример:
12 Яну 2010 5730 176544 470349 4.21 GB
Какъв е извода от показаната статистика? 🙂 Защото аз ако тръгна да си правя такъв, наистина изчисленията ще ми дойдат в повече.
За момента съм най-доволен от PIWIK, което е open source.

Back
Горе