SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

UNban на домейн в AdSense

nicx

New member
Наскоро писах, че ми баннаха домейна от adsense. Отвсякъде съм чувал мнения, че битката е обречена. Аз също не мислех, че е възможно да оправя нещата и да махнат бана... обаче се случи :)

Сега ще обясня какво стана - надявам се да помогне на някого за в бъдеще.

Първо получих писмо от тях, че имам пост, в който има еротично (adult) съдържание, което нарушава правилата. Блокират ми домейна.
Как процедирах след това:
  1. Изтрих въпросния пост, както и няколко други, които бяха съмнителни.
  2. Писах им, че съжалявам и че грешката е моя. Не се оправдавах и не ги баламосвах. Казах им, че постът е изтрит и че съм се запознал по-добре с TOS-а. Попитах ги дали при това положение може да махнат бана и има ли някаква процедура за това. Цялото писмо беше любезно и делово, на приличен английски - сигурен съм, че и това има значение за тях.
  3. На същия ден получих отговор от тях - не някакъв системен, а писан от човек. Благодариха ми, че съм им обяснил нещата. Изтриването на поста било крачка в правилната посока, но в същото време открили още един пост с adult content. Тук се почувствах много тъпо - поста го бях махнал, но понеже имам включено кеширане и още се виждаше в сайта.
    Казаха ми да им пиша, когато махна нелегалното съдържание, за да прегледат отново сайта.
  4. Писах им - пак извинения и обяснения. Благодарих им, че ме уведомяват и ми показват грешките ми.
  5. Седмица по-късно отново прегледаха сайта, след което пуснаха рекламите и ме уведомиха в email.

Така че... не се отказвайте :) Има шанс.
 
Последно редактирано:
Re: UNban на домейн в AdSense

Аз затова отписах един домейн :) макар, че ако ти е по-нов акаунта направо ти го банват, а не спират само показванията на един :)
 

Горе