SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Underconstruction или noindex

Re: Underconstruction или noindex

В момента заработвам един сайт, но сме взели домейн и хостинг и се чудя добре ли е да сложа under construction page. И ако сложа какво съдържание е добре да има тази страница. Или пък изобщо да не давам да се индексира??
според мен е по-добре да има нещо на нея, обясня с няколко изречения какво ще има там, като използваш желаните ключови думи, колкото по-дълго в индекса, толкова по-добре.
 
Re: Underconstruction или noindex

сложи едно кратко описание на проекта и наблегни на ключовите думи, които ще индексираш занапред. Ако можеш да направиш и структурата на сайта си и да понапишеш и там по някоя дума ще ти е от полза. Колкото по-старо индексирани странички имашм толкоз по добре
 
Re: Underconstruction или noindex

Ако сайта който разработваш е голям и го правиш "на живо" в-у домейна на който ще бъде. Можеш да направиш една "Under Construction" страница и в .htaccess да редиректваш с 302 по IP адрес различен от твоите.


Код:
RewriteCond %{REMOTE_ADDR} !^192\.168\.0
RewriteRule .* /welcome.html [R,L]
 
Re: Underconstruction или noindex

сложи индексна страница и няколко keyword оптимизирани изречения, както те посъветваха netsurfer и kuzmanin и на останалата част си сложи noindex докато си завършиш проекта.
 
Re: Underconstruction или noindex

мерси много, това и ще направя, а добре ли е и линкове да трупам ???

Погледни го и от гледната точка на потребителите. Недей само от страната на търсещите машини.
 
Re: Underconstruction или noindex

ще загубиш потребителите които последват линка и видят копащото човече и Ъндър кънстръкшън ... кофти впечатление... юзъра не го топли нов ли ти е сайта или стар. той бърза и иска да види това, което търси, защото ако не му го предложиш, той отива при друг и ти тегли чертата почти винаги за завинаги напред ... както казваха - имаш черна точка.
Предполагам, че това има кузманин ...
 
Re: Underconstruction или noindex

Хайде и аз да се изкажа. Два или три месеца не са чак от толкова голямо значение, така че спокойно можеш да си работиш по сайта без да го събмитваш тук или там.

Задължително сложи забранителен роботс.тхт, че Гугъл те налазва (през тулбара, например. Имаме един сайт, дето си правим черновите и още не може да го изключим).

След като си готов със софта, понапълни го със съдържание и започни линк билдинг, събмитване по соц.мрежи (ако си фен) и т.н.

Моите 2 стотинки по темата.
 

Горе