VPS без контролен панел

• Автор Автор rnd
  • Начална дата Начална дата

rnd

New member
От доста време искам да мина на VPS, защото Shared вече издъхва и бих искал да чуя мнения по въпроса. Понеже бюджета ми е ограничен,бихте ли ми препоръчали какъв web hosting контролен панел (безплатен) да инсталирам? Засега открих ISPconfig и Virtualmin - кой от двата харчи по-малко ресурси? Ако имате наблюдение над други контролни панели,моля споделете. Благодаря предварително.

Re: VPS без контролен панел

Има още два, които според мен са по-удачни варианти от гореупоменатите.
Първият е Isp Omega - ползвах го преди доста време, но останах с доста добри впечатления
Kloxo - ползвах го до скоро и също бях много доволен.
Причината да не ползвам нито един от тях сега е, че ползвам Litespeed Web Server, който си има вграден домейн мениджър (да се чете контролен панел).

Има още два, които според мен са по-удачни варианти от гореупоменатите.
Първият е Isp Omega - ползвах го преди доста време, но останах с доста добри впечатления
Kloxo - ползвах го до скоро и също бях много доволен.
Причината да не ползвам нито един от тях сега е, че ползвам Litespeed Web Server, който си има вграден домейн мениджър (да се чете контролен панел).

Благодаря ти. Според тази таблица - http://www.phwinfo.com/comparison-of-web-hosting-control-panels.php останах с впечатление, че Kloxo е платен,но явно има грешка. И понеже отвори темате за Litespeed, случайно да имаш наблюдения върху Cherokee Server?

Можеш да опиташ всеки един от тях VPS-а се преинсталира наново за секунди, така че можеш да опиташ със всеки един и след това да направиш своя избор, ако имаш нужда от помощ драсни на ЛС 😉

+1 за Kloxo, най-близко е като начин на работа до cPanel

Това е добре,но в случая търся най-оптимизиран вариант от към ресурси, в крайна сметка с всичко се свиква,така че от мненията на всички,като за начало ще пробвам Kloxo. Благодарско

Инсталирах Kloxo и доста ми допадна,не харчи много и има всичко необходимо,което ми трябва. В idle заетата RAM е около 55 MB, което е супер,но извендъж започва да се покачва и инстанциите на apache да се увеличават. Това нормално ли е?

Uploaded with ImageShack.us

Може да се каже да. Това не е от kloxo. На това което си пуснал реално заетата памет трябва да е около 140М.

Може да се каже да. Това не е от kloxo. На това което си пуснал реално заетата памет трябва да е около 140М.

Има няма - точно толкова RAM 🙂. А като си преместя сайтовете на VPS-a,да не клекне изведнъж,защото имам още само около 250MB свободни или иска да се пипне по VPS сървъра, та да се оптимизира?

Ами може леко да се тунингова според зависи какво искаш. Също така зависи и от това какви са сайтовете.

Добро утро на всички. Главно WP сайтове ще има. Снощи качих W3 Total Cache + APC и е доволно,но според този benchmark (http://cd34.com/blog/scalability/wordpress-cache-plugin-benchmarks/) Varnish просто няма равен. Някой да е запознат как се вързва Varnish с WP - има плугин, но отделно иска да се настрои като reverse proxy с Apache?

Back
Горе