VPS от Delta.bg

Re: VPS от Delta.bg

И от мен положителни отзиви за Делта и услугите им. Да и ако не разбират грам от линукс не се притеснявайте ще Ви помогнат без никакви нерви 🙂
Успех на Делта (звуча все едно на мен ми плащат, а не аз 🙂 )

И аз ползвам услугите им. Пробвах с тествият период, после ми хареса и взех, че останах. Като съотношение цена-качество-поддръжка - нямат равни на параза. Аз от *Unix не разбирам, пък с радост екипа на делта ми отговоря на всяка прищявка.

Аз ги използвам от известно време, сайта е горе-долу натоварен 5-6к на ден, с доста импресии, тежък скрипт и понякога по над 300-400 онлайн и е много добре. Доволен съм, момчетата са много отзивчиви и помагат при проблем, даже ми звънят и по телефона 🙂

Понеже никой не можа да ми отговори на въпроса, реших да рискувам и да преместя някой сайтове при Делта.

Ето скрийншот седмица след преместване на сайт от US хостинг към Делта. Преместването стана на 6/7-и юли. Както се вижда трафика не е малък и е главно от САЩ и Япония, така че влиянието на гео локацията на IP адреса ми беше изключително важно.

delta.png

Та така, седмица след преместването не виждам никакви състресения, и съм (почти) сигурен, че локацията на сървъра не оказва влияние върху позиции и трафик или ако оказва то е незначително. Като преместя и някой стари сайтове, ще мога да кажа със сигурност дали е така.

Доволен съм от услугите на Делта, мисля да стана постоянен техен клиент и най-важното, вече не се чудя, дали ще издържи споделения хостинг и дали няма да се наложи спешно да търся нов хостинг. 🙂

В зависимост според плана ти се определя и големината на процесора. Тоест отиваш на сайта за VPS хостинг и решаваш трябва ми сървър със следните параметри. Както се определя колко да ти е дисковото пространство и рам-та по същия начин се определя и процесора. В момента това го няма обявено в плановете, но е променено в новия дизайн на сайта. Та ти най-вероятно питаш за процесорно време. При този тип хостинг това понятие отпада ти си имаш процесор който е примерно 1500MHz и имаш толкова за ползване. Друг е въпроса ако ползваш 99% от процесора през цялото време колко бързо ще ти се отварят сайтовете, всъщност това важи и за собствена машина 🙂 . Тоест отговорноста за натоварването на процесора частично пада при теб.

В момента тече промоция за текущите и нови клиенти на Делта която се състой в това, че всички имат по 2 процесора с по 2.4 GHz не сме го обявили никъде просто защото не гоним някакви цели, а сме решили да си поглезим всички които ни се довериха и вярват в нас. Много клиенти са забелязали тази промяна и вече ни благодариха. Благодарим Ви и ние 🙂 .

Аз съм абсолютно бос към VPS и линукс и прочие (разбирайте, че като си взимам хостинг ми трябва cPanel, че да си правя БД-та, addon домейни, мейли и да си вляза през FTP-клиент, където да си ръчкам файловете...)

Виждам, че тук предлагате първоначална администрация. След това ще мога ли лесно да си адвам нов сайт и от ftp клиент да си качвам файлчета и етц без да е нужно да ангажирам съпорта.

И примерно някакъв пример като натоварване, което ще могат да ми правят сайтовете, които ще кача.
Най-добра представа ще получа за примера със суперхостинг.
В момента плана супер про дава 100 мин.
Ако взема при вас VPS light ще може ли да се държат сайтове, които правят примерно 250 мин?

Така най-добре ще мога да разбера "+"-са на vps-a

Благодаря.

ivor, по-горе ти обясниха, че при VPS няма CPU време! Това е показател за shared хостинг, за да може да разграничат плановете и клиентите. Там при един VPS може да има повече от 1 клиент и затова CPU времето е един от показатели, според който те таксуват.
Тук имаш заделен процесор за теб! cPanel е платен, но има негова безплатна алтернатива, която напълно наподобява интерфейса му. Kloxo се нарича

Добре де, аз казвам, че не ми е понятно и най-лесно мога да разбера за какво става въпрос с такива цифри.
Заделен процесор, ок. Обаче в цифри, които съм разбрал (тези от суперхостинг) как ще изглежда?
А, cPanel-а е част от описанито ми, за да кажа колко съм бос във vps-a и останалото, което не съм виждал.

С 1 изречение: Имам ли полза да минавам на VPS ако сайтовете ми правят 150 минути (на база цифрите, които знам в суперхостинг) или да си ги преместя на 2-3 места за същите пари месечно?

Последно редактирано:

Добре де, аз казвам, че не ми е понятно и най-лесно мога да разбера за какво става въпрос с такива цифри.
Заделен процесор, ок. Обаче в цифри, които съм разбрал (тези от суперхостинг) как ще изглежда?
А, cPanel-а е част от описанито ми, за да кажа колко съм бос във vps-a и останалото, което не съм виждал.

С 1 изречение: Имам ли полза да минавам на VPS ако сайтовете ми правят 150 минути (на база цифрите, които знам в суперхостинг) или да си ги преместя на 2-3 места за същите пари месечно?

ако впс-а е на 1500мхз, ще имаш около 650 минути в сравнение със суперхостинг,
а понеже сега имали и промоция ще имаш сигурно над 1000 не ми се смята 😀

• Like
Реакции: ivor

Предимствата са много недостатъците значително по-малко . Няма как да разбереш дали това е твоята услуга без да опиташ.

• Like
Реакции: ivor

явно не стига мястото горе, затова да си го напиша като отговор.
Та за да опитам и да разбера трябва да местя сайтове, което не мисля, че е добра идея без да знам какво да очаквам (приблизително).

Но ако е така, както казва po_taka си заслужава 🙂

А, някой ще каже ли какво по-различно има в добавянето и качването на нов сайт?

Последно редактирано:

Мен ми е ясно, че няма общо със споделения хостинг.
На 1 физически сървър се пускат няколко виртуални машини.
Ако на сървъра имаме 2хQuad Core Xeon 2.0ghz да кажем, за виртуалната машина се "заделя" и процесор ли? Например 8 виртуални машини и всяка си ползва по едно ядро (примерно).
Понеже в спецификациите на ВПС-и никога не съм срещал инфо за процесора, за това питам.

Благодаря. 🙂

ps - а сравнението за 1500мхз и споделения не ми се струва реално (дори и да е тествано).
ЦПУ минутите на моя двуядрен лаптоп са едни, на куад сървъра други - с един и същ сайт.
Тоест 1 цпу минута е много разтегливо понятие. 🙂
А доколкото четох, в суперхостинг mysql сървъра не се брои в минутите.. или поне така бяха написали в една тема. 🙂
Иначе определено на ВПС имаш свобода, като например да си сложиш APC и квото друго искаш. 🙂

Последно редактирано:

Нещо такова, ползва 1 ядро, но не може да се укаже кое точно. Може примерно да ползва 1/2 ядро което при 2GHz значи, че ще имаш 1GHz процесор 🙂
Въпроса наистина е интересен и не е обяснен разбираемо навсякъде.

@bgkulinar кажи ти колко минути правиш дневно ? 🙂
Направо запълвам денонощието с 36 часа 😛

Back
Горе