SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Website Thumbnails Script

cloxy

Super Moderator
Екип
Някой може ли да ми препоръча скрипт за снимане на сайтове, който да не е на външен сървър, а да се инсталира на избран от мен такъв? Има много безплатни услуги, но са на външни сайтове и са бавни.

Повечето такива скриптове искат Windows hosting с поддръжка на ASP и достъп до Internet Explorer, за да могат по най-елементарния начин да парстнат кода на сайта. Аз търся по-елегантно решение.
 
Re: Website Thumbnails Script

Cloxy, миналата година се занимавах с подобно нещо, но под Линукс. На отделни сървери бяха сложени снимачките и един пул ги обслужваше заявките. Готови скриптове на 100 % работещи не намерих. Търсих скорост при снимачката и се писаха къстъм. Извод: Скъсаха ми нервите разни сисадмини и девелопери / все експерти / . Ако ще го правиш за твой проект ефективноста е много малка и не си струва.

П.С. Ако решиш или си приел работата дай майл да ти изпратя каквото имам.
П.П.С. Има безплатни решения из нета - само подаваш УРЛ / до определен брой имиджа са фри, после са центове /. и btw. по си струва отколкото да го правиш ти.
 
Re: Website Thumbnails Script

То е за мой сайт - искам да улесня потребителите. Май наистина ще се възползвам от някой сайт, който предлага безплатни услуги. Лошото е, че си слагат реклама отдолу, но под CSS лесно се изрязват :evil
 
Re: Website Thumbnails Script

biodesign каза:


Доста е бавникчо.
Малко е кофти... прави скреен шот-а с малка резолюция и сайтове правени за по-големи резолюции седят отвратно.
Аз принципно търся добър доставчик на thumb-ове за www.nolimitdir.com ... за 2 дена от както пуснахме сайта сменихме 3 доставчика на thumb-ове... за момента позлваме http://www.thumbshots.net/ и сме сравнително доволни.... като изключим това, че предлагат само малки размери. И сериозно се замисляме дали да не си ги генерираме самички...
 
Re: Website Thumbnails Script

Отказах се от всякакви подобни сайтове. Попаднах на една програма Gadwin PrintScreen и като първобитен си ги снимам сам и си ги качвам на сървъра. Поне знам, че са си при мен и че като стана сутринта сайта ще ми се отвори с тях. Сам си избирам какво да си снимам с каква резолюция, формат - абе всичко. Програмата е страхотна!
 
Re: Website Thumbnails Script

Ако искаш да ти дам да правиш screen shot-чета за www.nolimitdir.com ... осовенно след 2-3 месеца, когато планираме DB да стане от 300 000 - 400 000 линка ако се подмоткваме. Нас просто не ни устройва, защото планираме да имаме милиони линкове...
 
Re: Website Thumbnails Script

Ако искаш да ти дам да правиш screen shot-чета за www.nolimitdir.com ... осовенно след 2-3 месеца, когато планираме DB да стане от 300 000 - 400 000 линка ако се подмоткваме.

Знаех си, че ще го кажеш! ;D При мен за 5-6 регистрации на ден, сега временно спаднали до 1-2 ме устройва сам да си ги снимам. А ако след време (дай боже) станат повече ще инструктирам някоя маймуна в офиса да го прави ;)
 
Re: Website Thumbnails Script

cloxy каза:
...ще инструктирам някоя маймуна в офиса да го прави ;)
Айде, още един, дето експлоатира животните. Ама, ще те предам на Бриджит Бардо...
 

Горе