www.site.bg и site.bg

Cypermethrin

New member
www.site.bg и site.bg могат да бъдат видяни от гоогле като два различни сайта с еднакъв контент и това да нарани репутацията им.
така прочетох.

аз в google webmaster tools съм избрал preferred domain - site.bg.

трябва ли, в такъв случай, да слагам и следното в .htaccess файла?

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.site\.com$

RewriteRule (.*) http://www.site.com/$1 [R=301,L]

а за стария ми сайт, който е онлайн от повече от година и не съм избрал preferred domain все още, има ли смисъл сега да го направя или е вече късно?

Re: www.site.bg и site.bg

PS: Току-що прочетох че това е за php сайтове, моят е html 🙂

www.site.bg и site.bg могат да бъдат видяни от гоогле като два различни сайта с еднакъв контент и това да нарани репутацията им.
така прочетох.

аз в google webmaster tools съм избрал preferred domain - site.bg.

трябва ли, в такъв случай, да слагам и следното в .htaccess файла?

Няма нужда да четеш в разни сайтове какво е писано и да се тревожиш излишно. Прочети първоизточника, ето какво казва Гугъл по въпроса:

Предпочитаният домейн е този, който бихте искали да бъде използван за индексиране на страниците от сайта ви. Ако укажете предпочитания си домейн като IANA — Example domains и ние намерим връзка към сайта ви, която е форматирана като IANA — Example domains, ще третираме тази връзка все едно, че е IANA — Example domains. В допълнение ще вземем предвид предпочитанията ви, когато показваме URL адреси в резултатите от търсенето с нас. Може да отнеме известно време, преди промените да се отразят в индекса ни.

Казват го кратко, точно и ясно. Просто ти решаваш как искаш да ти се показва сайта и даваш съответните настройки в Инструменти за уеб администратори, в профила ти на Гугъл, където и може да видиш тази информация, и те ще направят необходимите настройки. При случая посочен от теб сайта ти не се показва като дублирано съдържание.

За: www.site.bg и site.bg

И кода, който си цитирал не прави нищо, правилния е:

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.site\.com$

RewriteRule (.*) http://site.com/$1 [R=301,L]

Шефе, твоят код ще даде лууп. защото всичко различно от ввв ще се опитва да го редиректне към версията без ввв, която е един от хостовете различен от ввв.

Шефе, твоят код ще даде лууп. защото всичко различно от ввв ще се опитва да го редиректне към версията без ввв, която е един от хостовете различен от ввв.

Мдаааа..... не съм в кондиция и не съм догледал регуларните изрази...... благодаря за дискретната критика (сериозно говоря, не иронизирам).

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.site\.com$

RewriteRule ^(.*)$ http://site.com/$1 [R=301,L]

е тоя код не ми трябва, защото съм html 🙂
въпросът е със

сайт.бг/индекс и сайт.бг вече 🙂

Използвай в htaccess файла долния код и сайтът ще се отваря винаги като site.bg/ т.е дори роботите няма да виждат сайт.бг/индекс
Код:
RewriteCond %{THE_REQUEST} ^GET\ /.*/index\.(php|html)\ HTTP
RewriteRule (.*)index\.(php|html)$ /$1 [R=301,L]

а доколко е необходимо да правя това с този код?
проблем ли е, че вече сайтът е индексиран от ботовете

Има ли смисъл да Set preferred domain на предишния ми сайт, който е пуснат отпреди 1 година вече? Аз тогава не знаех за това.

Back
Горе