SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Yahoo $299 - някой има ли опит?

Rumi

New member
Здравейте,

преглжедах линковете на конкурентите си и всички добри сайтове имат линк от Yahoo директория. Обмислям да платя за един сайт и да видя дали си струва.

Някой от вас има ли опит с платеното включване в Yahoo и дали е забелязал промени в трафика си след това?

Т.е не трафик от Yahoo, а заради линка от там по-добро показване при търсене в Google и от там повече трафик.

Руми
 
Re: Yahoo $299 - някой има ли опит?

тук има малко инфо: http://webmasterbg.org/index.php?topic=258.0
oggin каза:
плащал съм за клиентски сайтове включването в Yahoo Directory
всъщност за единия сайт дойде съвсем не лош трафик - 50-60 дневно което не съм го виждал от друга директория
доколкото помня обаче позиционирането не става по PR /няма логика / , а по дата на добавяне , така че ако решиш по-добре го добави в някоя по-малка секция
 
Re: Yahoo $299 - някой има ли опит?

И аз съм чувал добри неща за нея. Но има един малък проблем с който си мисля че ще е малък минус. Ти си плащаш за ревю там тези 300 долара и чакаш, ако не те одобрятне ти ги връщат. Така че всичко е в ръцете на едиторите, което е кофти - все пак говориме за трицифрена сума. ::)

Иначе помага при класирането в търачките, най-малкото ще имаш доста силен бек линк в сравнение от другите с линкове от директории, които са фри или пейд за няколко си доларчета.

А доколкото си спомням тази дирецтория има PR 8. Което автоматично я прави втората по големина след Dmoz - където едиторите си пипат....ушите. :shrug:
 
Re: Yahoo $299 - някой има ли опит?

И аз съм чувала хубави неща затова и питам.

Плащаш $299 за разглеждане, ако ти отхвърлят сайта имаш 1 месец да подобриш информацията за листинга си. Ако те отхвърлят, не ти връщат парите. Т.е. плащането на $299 не е гаранция за включване, затова и Google цени линка от Yahoo.

Въпросът ми беше свързан с това, ако си бил да кажем на 5 място по дадена ключова дума/и линкът от Yahoo помага ли да минеш на по-добра позиция <5. От тук следва по-голям трафик към сайта.

Решила съм да си платя и да опитам, ще постна след няколко месеца дали ще има резултат. Само се чудя дали сега е моментът, защото от октомври започва растеж в трафика (поне миналата година беше така) и да не сбъркам естествения ход на сайта с линка от Yahoo.

Може би ще изчакам да видя дали ще има пред Новогодишен растеж в трафика и тогава ще събмитна в Yahoo.
 
Re: Yahoo $299 - някой има ли опит?

О аз мисля да ги пробвам. И отговора е да ще имаш предвижвания в резултатите, линка си е доста силен според мен. След Dmoz той е следващият по значение за Google (говориме за директории). :icon_thum Аз лично бих изтрелял едни $300 в това направление. Въпроса е дали апрулва ще е лек. Всмисъл има ли вероятнос да не се класираш. А то 100% си имат условия на които трябва да се отговаря, защото има и събмит за $600 - тук са адулт сайтовете. Но това не ни касае за сега. ;D
 
Re: Yahoo $299 - някой има ли опит?

Е то к'во да се прави, трябва да се опитаме да ядеме в резултатите.

Иначе за едногодишен линк, nbsp прав си малко е множко, но силно си надявам че качеството му оправдава цената.:)

Скоро ще се разбере. Аз ще попитам в други форуми, как е хавата им в резултатите след адването им в съответната категория на тази директория. Ако са скочили с добри позиции <няколко страници>, няма да се замислям много. :evil
 
Re: Yahoo $299 - някой има ли опит?

за яху директорията мисля няма еднозначен отговор,
аз мисля че има по-добро приложение на тези пари, а и не само на тези... изобщо не плащам за директории (за платени такива)
за същите кинти си намираш събмитване в директории, събмитване в артикъл директории, няколко уърпрес теми и няклко бърбана ;)
ефекта е по-
 
Re: Yahoo $299 - някой има ли опит?

За да те отрежат от Yahoo!Dir трябва да си 'баси пропадналия-спамерски сайт.

Там приемат всички, но ако искаш да си на предни позиции се договаряш допълнително.

Една британска компания плаща $2400 за да е одпред в свойта под-под-директория*

*под-под e дълбочината
 
Re: Yahoo $299 - някой има ли опит?

Който има - плаща...
Но за да ги дават тея пари, сигурно имат основание ... освен това до колкото ми е известно (тоест, не много :icon16:) тъпите американци баят ровят яхуто... можеи да има файда ... успех ! (.)(.) :buttrock:
 
Re: Yahoo $299 - някой има ли опит?

Rumi, тъй като ти си повдигнала темата се обръщам към теб :) В крайна сметка, листна ли някой сайт в yahoo directory и ако да, можеш ли да споделиш нещо за ефекта?

Ако междувременно някой друг е натрупал опит и впечатления да не се притеснява да се включи
 
Re: Yahoo $299 - някой има ли опит?

Да, наистина, година по-късно - какъв е ефекта, руми ?
 

Горе