SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Ден на данъчното облагане в Интернет

Re: Ден на данъчното облагане в Интернет

Между другото :))) Някои от вас слагат на сайтовете си и форми за дарения :)))
И там е интересно данъчното облагане, като данък се плаща на общината по ЗМДТ ;-)
Напълно ми е ясно, че на повечето от вас изобщо не ви е минавало на ум това ;-) Най-много да са прочели, че даренията са необлагаеми по ЗДДФЛ ;-) - това за частните лица. При фирмите е друга историята, там дори не е изгодно да се приемат дарения, за сметка на това, при нестопанските организации в обществена полза си е направо "далавера" ;-)
Затова, най-лесния начин е като мислите въпроси, да ги мислите "откъде ми идват парите". Когато това е ясно, след това лесно се определя начина на облагане.

Идеята на цялото това събиране е един вид да се запознаете с основите - кое как се прави, какви документи трябва да събирате и да пазите, защото ще трябват пред данъчните. Както и като чуете вариантите да помислите дали не може да се спести малко от това, което се дава на хората на Дянков и Краси Стефанов
 
Re: Ден на данъчното облагане в Интернет

Докато нямаше такива многознайковци като вас да повдигат подобни теми никой не ни е закачал за нищо. Изглежда не изкарвате нищо и за това няма какво да губите, а сте решили пак на наш гръб пари да изкарвате. Направете си махленско събиране на домочадието да се видите какви сте хубавци ... Подобни теми ги следя отдавна и ми е чудно как може да има толкова завистливи хора :(

Баце, много си прав :D
Има едно съвсем лесно правило - данък се дължи на деклариран доход. Като не го декларираш, няма да плащаш... за момента :D:D:D
 
Re: Ден на данъчното облагане в Интернет

Вие сте извънземни бе. Всеки добър уебмастер отдавна не работи с българска фирма и преводите му идват по съвсем други начини. С тея глупости можете да връзвате само зелените кратуни тук. Пийте си хапчетата редовно за да изглеждате умни ...
 
Re: Ден на данъчното облагане в Интернет

Преслав, не си ме разбрал. Аз имам ясен и категоричен отговор на всички въпроси, които съм задал (таблиците и редовете за данъчната декларация бяха рандом изкарани) и съм готов да си поема отговорността пред данъчните. Въпросите, които зададох са систематизирани от колеги във форума.

По въпроса с рег по ДДС, тази работа съм я свършил още в началото на тази година и си подавам декларациите с УЕП, Въпросът е, че доста колеги не знаят какви точно са стъпките. Аз за регистрацията съм ги описал, но за самата декларация - не съм. Ако видиш какво съм описал, ще разбереш какво конкретно интересува уебмастърите. Още малко разяснение - в колона 1 (мисля че беше) какъв тип документ да се избере и защо. В коя колона да се напише сумата от адсенс (аз знам, но колегите не знаят). В коя колона се записват сумите от адуърдс и фейсбук рекламни кампании.

На вас ви се струват елементарни тези неща, но за колегите са трудни и непонятни. Затова беше предложението ми с конкретни казуси. Например, взел съм 1000 лева от адсенс, дал съм 200 за реклама във фейсбук - как точно се попълват дневник на покупки/продажби и прочее. Винаги ме е било яд, когато на професионални форуми се казва какво, но не и КАК!

Иво, ако дам 200 кинта, ще ме направиш ли платинен спонсор ?
 
Re: Ден на данъчното облагане в Интернет

Пак да ви повторя за да не забравяте, пийте си хапчетата в часовете за които са определени. А, че търсите спонсори това е ясно ... все някой балък може да изникне :)
 
Re: Ден на данъчното облагане в Интернет

Нищо от по-горното няма значение! Честно! Искате ли подбно обучение за 7 лева или не? Ако не искате - ОК!!! Ако не искате си го кажете!!!
Има и друг вариант: Да си го направим за 20 човека, които ние си изберем!!!
 
Re: Ден на данъчното облагане в Интернет

Аз имам интерес към събитието, най-вероятно няма да мога да присъствам, но ще платя таксата, ако се стриймва или когато записите бъдат пуснати след това.
 
Re: Ден на данъчното облагане в Интернет

Мисля,че по-добрият вариант е темата да се преструктурира в публична анкета.По този начин ще се придобие по-добра представа колко съфорумци имат желание да присъстват на евентуалната среща и колко не я одобряват.

ПП:Иво94,това да не ти е набора(94),защото ако това наистина ти е набора те съветвам да намалиш кока-колата в училище:)
 
Re: Ден на данъчното облагане в Интернет

И аз съм навит. Кинтите са ок. Въпросите ми са формулираните от бгкулинар. По-специално:

1. Имам ел. подпис и пари от адсенс. Всичко е на холд... Какъв софтуер, какви декларации, какви стъпки, откъде да ги дръпна, в какъв период да ги подавам, от къде... Осигурявам се по ел. път, подавам си декл. 1 всеки месец, регнат съм в НАП.БГ.
 
Re: Ден на данъчното облагане в Интернет

Искаме! Искаме!

Наистина една анлета ще покаже кой иска иили фейсбук събитие.
 
Re: Ден на данъчното облагане в Интернет

Аз съм за, ще бъда пасивен слушател но определено подкрепям такова събитие с потенциал да се превърне в тенденция - кой знае следващия път може да се обсъждат пък правни въпроси - Casamia може да се изяви :) - в темата наистина има 5-6 мнения, на които изобщо не им е мястото тук, да не говорим и за потребителя, който ги изкъка.
 
Re: Ден на данъчното облагане в Интернет

И аз искам, ама казвайте по-отрано кога ще е, колко пари ще е, къде ще се проведе. Къде да преведа парите?

Ще мога да дойда с 95% сигурност ако е в почивен ден и на 10-15% шанс ако е в работен.
 

Горе