SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

На БДЖ-то новия сайт :)

Re: На БДЖ-то новия сайт :)

А, никога не съм писал, че нямам нищо общо :) Само написах, че не съм служител на БДЖ, както някой написа :) Предоставил съм хостинг, тъй като един приятел се занимава със сайта, а в БДЖ процедурата за похарчване на 70 лв за хостинг отнема няколко месеца и няколко десетки подписа :D

Вирусчето не е на моя сървър, а на сървъра, дето е разписанието на БДЖ - razpisanie.bdz.bg. За проблема са информирани хората, които се занимават с разписанието, още преди седмица, но кога и дали ще го оправят, нямам информация :)

То и cobrabg.com е мой и това е публично, мислех, че е станало ясно още предишния път :)
 
Последно редактирано:
Re: На БДЖ-то новия сайт :)

При такава ситуация се пише ето тук. Ако някой е по-запознат със случая - къде точно и вирусът и т.н. може да им пише.
Аз лично съм го правил на няколко пъти и сега ще се въздържа, за да не решат, че нямам друга работа освен да им отварям такава на тях. :D
 
Re: На БДЖ-то новия сайт :)

С радост ви уведомявам, че вече аз ще се занимавам със сайта на БДЖ :D

До понеделник ще разкарам тъпотията с поддомейна, която тече от 5 години, после лека полека ще направя и някои други неща както трябва да бъдат.

До около 3 месеца трябва да има онлайн резервация на билети без сегашната "онлайн" система на бюро Рила - първоначално по една експериментална линия, за която почва да се разработва нова система за билетоиздаване. Идеята е през интернет да могат да се правят резервации и да се купуват билети, включително за международни дестинации. До към НГ ще има и английска версия на сайта :)

Вирусът също ще бъде разкаран в момента, в който получа достъп до сайта за разписанието :) Така че оттук нататък ако имате забележки, направо към мен :)
 
Re: На БДЖ-то новия сайт :)

KOBRETI, няколко съвета от мен. Не се занимавай със стандартните SEO щуротии, това е официална публична институция. Също не се ангажирай с конкретни срокове за изпълнение преди да си запознат с пълната ситуация. Много често при работа с държавни фирми се получават непредвидени усложнения и забавяния. Успех от мен и ако можем да помагаме пиши във форума.
 
Re: На БДЖ-то новия сайт :)

Може ли който има 1 мин свободна, да отвори www.bdz.bg и ако се отваря нещо, различно от сайта на БДЖ, да напише през кой доставчик е... Благодаря :)

Че има някакъв проблем, но не мога да разбера къде е - в ДНС зоната и със, и без ввв е насочено към 1 и същи ИП адрес, но през някои доставчици адреса с www отваря друго. Не би трябвало да е ДНС кеширането виновно, тъй като това е така от август, когато сайта е махнат от Креато... Имам чувството, че те правят някакви магарии, но не мога да разбера какви...
 
Re: На БДЖ-то новия сайт :)

На мен ми се отваря истинския сайт - http://www.bdz.bg/. Онлайн директ - София
Обаче най-отдолу излиза това:
Fatal error: Call to a member function return_links() on a non-object in /home/kobretic/public_html/bdz/index.php on line 313
 
Re: На БДЖ-то новия сайт :)

С радост ви уведомявам, че вече аз ще се занимавам със сайта на БДЖ :D

В средата на следващата година трябва да заработи и системата на БДЖ за онлайн покупка на билети. За нея са платени 700 хил. лева и в момента се тества за направлението София-Бургас.
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-12-23&article=351819

Ти сам или фирмата в която работиш? 700к лв от вашите данъци не са ли малко много? Или пак сме син на 'човека'?
 
Последно редактирано:
Re: На БДЖ-то новия сайт :)

Тоя влак ще кажеш по водата ходи ;)
А това няма да го коментирам:
<title></title>
Не знам да имаме такива валкове, ама карай.... :) Щом са го сложили, значи мислят да останат с този сайт поне до момента, в който ще се сдобият с такива. Живи да са и те и ние да го доживеем този момент. :)

Да не говорим за сайта, като изпълнение. малка грешка долу в ляво и една по-голяма с връхче (кафяво) в мета таговете.

Да се обзаложим, че е имало търг кой да направи сайта и е бил спечелен от хора "близки" по между им. Така като го гледам отишли са едно 50К държавни кинти. Честито на данъкоплатеца. :) И що за кривиглед дълтонист го е правил - как може на всякакви ньоанси на синьото да сложих ярко оранджево? То е хубавао да се отличава, ама чак пък толкова. Този сайт е правен от 30 слепи девици в някой забутан шанхайски манастира - това е творба, която буди нещо.....като се сетя какво ще си едитна поста. :)

Не знам за предишния, но има градиця на горе, да не съм пък и толкова черноглед. Като гледам са оставили малко място горе в ляво, преди логото в средата, за "силен" слоган....нещо от рода на: "БДЖ - да си изгориш от кеф".

Да сме живи и здрави все пак, празница са.... :)
 

Горе