Айде и чичо Гошо влиза в социалната игра

Re: Айде и чичо Гошо влиза в социалната игра

Представям си просто: Свържете профила си с Youtube и с вашият Google акаунт. Получавайте имейлите си през Gmail направо във вашият акаунт, импортирайте сайтовете си от уебмастър тулс и покажете статистиката си от аналитикс във вашият профил 😀

Със сигурност ще направят както преди 6 години направиха Google Base (Shopping) където търговците могат безплатно да си листват продуктите или услугите.

Не знам за Вас, но според мен wave и buzz бяха голяма издънка.

Buzz - да, Wave - поне по докато го полвах НЕ, беше си ОК.

Не знам за Вас, но според мен wave и buzz бяха голяма издънка.

И според мен така

Технологично не знам, но определено wave не намери някакво смислено приложение.
Малко се отнесоха наистина към собствените си социални дебилщини с weather/maps и т.н. Идеята на wave не беше да правят социална мрежа а заместник на email и всъщност могат да го направят, но изглежда стоплиха, че нямат сметка и го посвалиха в приоритет. Иначе wave си е jabber-ско приложение и не е централизирано т.е. може да си направите wave сървър на собствен домейн и той да работи заедно с други такива, което си е супер.

Според мен Google разчитат на общата си популярност при пускането на конкурентни продукти, и рано или късно нещата ще се наложат. Все пак - кой няма мейл при тях? Аз имам 3. Ще стане като с Apple - нямаше ли mp3 плейъри преди iPod? Но с iPod дойде и iTunes. С iPhone дойде AppStore. А на Apple услугите са платени, на Google не са. Техните ще се наложат покрай техните ОС 🙂.
Новата версия на "If you can't beat them, join them" според мен става "If you can't beat them, copy them and make it free" 😉

"If you can't beat them, copy them and make it free" 😉

абсолютно!
с wave заложиха на иновацията, която за момента не можаха да наложат. С копирането на нещо готово едва ли ще имат проблем да се наложат ... стига им само бранда за да го направят

Back
Горе