БГ Кулинар с нов дизайн

Re: БГ Кулинар с нов дизайн

Ужас. Дай ще ти го дооправя безплатно ако искаш.
Koe e ужасното? Нещо конкретно или изобщо не те кефи (няма да се разсърдя, ако си кажеш мнението)?

Дизайна е супер, наистина малко по-тъмни цветове на текста в ляво.
Иначе има да се оптимизира още малко под IE (7 & 8), както на списъците под менюто, така и като цъкна на някоя рецепта, също ми се сбиват и не са от ляво на Гугъл(&nbsp) рекламите 🙂

Koe e ужасното? Нещо конкретно или изобщо не те кефи (няма да се разсърдя, ако си кажеш мнението)?

Цветовата схема не е балансирана например. В дизайна за най-просто има комбинации от цветове, които както в музиката(акордите) звучат "фалшиво". И дразнят на подсъзнателно ниво. Същото се отнася и за съотношението на височините ширините и площта на отделните информационни елементи. Допълнително към всеки дизайн се внасят и промени в разположението на информацията и цветовата схема според целта на сайта - пренасочване на трафик, кликане на реклами, организиране на "фуния" и т.н. Няма как да обясня по-разбираемо, съжалявам.

Харесва ми как е ТРЪГНАЛО да става. Wrapper-a, логото, background-a, главното меню са доста, доста добре. Това е половината дизайн обаче!

Всичко останало, изглежда адски неформатирано, така сякаш дизайнера си е заминал по средата на работата - неформатирани параграфи, списъци, претупани заглавия. Тотална липса на дизайн на вътрешните елементи.

Останалите проблеми мисля, че ги прочетох по-нагоре, а по-основно - липса на контраст. Няма да е зле да помислите за допълнителен цвят, който ще разчупи дизайна още повече. Тематиката е доста благодатна за иконки и други визуални глезотийки, които само ще подобрят и улеснят user experience-a.

П.С. Надявам се постът ми да не се приеме като заяждане. Харесва ми, че влагаш усилия в сайта, а критиката може да носи само ползи.

Оранжевите линкове изглеждат нечетливи - цветът е твърде ярък за толкова малък шрифт. Бутоните за навигация са добре изработени и ефектите добавят раздвиженост към дизайна. Но рекламните карета не връзват цветовата схема с останалите части и изглеждат леко натрапчиви.

Разстоянието между заглавията и съдържанието изглежда твърде голямо.

Така с банера разположен по този начин повече ли ви харесва
attachment.php

ето и с адсенс как изглежда горе долу
attachment.php

Прикачени файлове

• bgkulinar.jpg
    bgkulinar.jpg
    92.5 KB · Преглеждания: 0
  • bgkulinar1.jpg
    bgkulinar1.jpg
    93.3 KB · Преглеждания: 0
Последно редактирано:

Ето и моята критика:
като начало искам да отбележа, че НЕ ЖЕЛАЯ да се приема като заяждане, просто това е професионалното ми мнение.

1. фона много се набива, направо дразни
2. хедъра е много зле, губи се логото, начигацията, банера, търсенето, всико се губи
3. навигацията е много зле как подскачат буквите, ужас.
4. като цяло шрифта е много ситен
5. лефия панел е пълен бъркоч, различни елементи, различни ширини, някои заоблени, други ръбати, градиенти с една дума ужас.
6. съдържанието е пълна боза, на ляво на дясно, шрифтове, ситно, ужас.
7. при списъка с рецептки, 3 линка с 3 различни цвята ужас (и дори не са в една гама)

според мен трябва нов дизайн, това за нищо не става

и няколко неща дето ме дразнят много :
1. горе на търсенето, кликаш изчезва текста, нищо не пишеш кликаш другате и не се показва текста.

и това особено трябв да му обурнете внимание :
http://bgkulinar.net/searchres.php?kind=-1&search8=e29

п.с. и пак казвам не се заяждам, съвсем доброжелателен съм.
п.с.1 : така става като се опитва човек да мине тънко.
п.с.2 : пуснете си една анкета да видите, че резултатите ще са плачевни

Последно редактирано:

@bobbydigital, благодаря за професиалното мнение, въпреки, че се намериха някой "непрофесионалисти", които се изказаха далеч по-професионално.

"3. навигацията е много зле как подскачат буквите, ужас." - тук не можах да разбера кое ти подскача?

Шрифта е ситен там, където не се задържа окото, за цвета разбрах, ще се фиксне.

за проблемите със съдържанието, разбрах, остатъци от стария дизайн, май малко избързахме с пускането, но ще се правят промени и подобрения.

п.с.1 : така става като се опитва човек да мине тънко.
Малко си се позаял... Ако не си го имал предвид, не е зле да поработиш над изразните средства. А някакъв сайт за пример където си се изявил "професионално" и не са минали толкова тънко има ли? Да позащитиш високи идеали и да видим и ние, че от подписа ти не се разбира нищо освен, че искаш полу-тематичен линк от тази тема?

Все пак някои хора сме живо заинтересовани как да направим уникално атрактивен, радикален редизайн на сайт с 271,000 страници в индекса 🙂 Аз съм се сблъсквал с подобен проблем и си има "известни ограничения", които разните му там художничета перфекционисти правещи статични сайтчета им е трудно да вдянат. Не казвам, че ти си такъв, просто съм ги срещал доста и ми звучи познато.

Промяната спрямо предишния дизайн не е малка и ограниченията са си доста сериозни в случая.

Ето още малко бележки от мен на второ четене:
- Мен покривката отзад ме кефи.
- Хедъра става. Можеби логото да се направи да изпъква малко повече или да се пробва с черно или въобще нещо по-контрастно.
- Табовете не ми се връзват обаче. Биха имали смисъл ако се сменяха, но така просто като меню - по-скоро не.
- Линковете под тях бих ги разкарал или можеби да се сложат в такова меню като в този сайт вързани за табовете
Код:
http://www.svp.co.uk/
- На мястото на линковете под менюто може да се сложи банера от хедъра и той(хедъра) да се направи малко по комрактен.
- мястото за текста мисля, че трябва да е малко повече. Може да минете на fluid дизайн или да попреместите рекламните площи в дясно по-надясно. Може да помислите над идеята да ги сложите върху дясната страна на оранжевата рамка като табелки. Нещо битово може да стои доста добре, само да не се прекалява с дървенията.

Последно редактирано:

@nikoladd

Малко си се позаял... Ако не си го имал предвид, не е зле да поработиш над изразните средства. А някакъв сайт за пример където си се изявил "професионално" и не са минали толкова тънко има ли? Да позащитиш високи идеали и да видим и ние, че от подписа ти не се разбира нищо освен, че искаш полу-тематичен линк от тази тема?

малко ме дразни, че се захващаш с мен. искал е човека мнение дал съм го.
2-пъти съм написал, че не се заяждам и все ша се намери някой като тебе да осере нещата.

аз не съм дизайнер, аз съм девелопер и като такъв много сайтовове са ми минали през ръцете, същото така по цял ден съм в нета мисля, че съм виждал доста сайтове.

ти за мене си никой за да ме оспорваш професионално (нито си виждал мои работи, нито си работил с мен и тн.)
, но щом е толкова важно за теб ще ти пусна линк с някой проекти.

@yuliyan - съжелявам че го приемаш така лично, но за да се научиш трябва да служаш не да се джавкаш.

навигацията според мен е прекалено малка и прекалено много прилича на стандартната тема на joomla. (screen 1)

screen 2 - имап 3 линка с 3 вида цветове и шрифтове.

сега знам , че ще ме нападнете, но държа да отбележа че не искам да ви натоварвам със моето мнение. сайта в крайна сметка си е ваш.

поздрави на всички 🙂

Прикачени файлове

• 1.jpg
    1.jpg
    9.1 KB · Преглеждания: 0
  • 2.gif
    2.gif
    4.8 KB · Преглеждания: 0
Последно редактирано:

Николадд няма нищо общо със сайта, каза ти го човека, че малко от високо ги пишеш нещата все едно си дизайнера на сайта на версаче,Донка&Гергана и други.
Всички сме наясно, че не всичко е тип топ ако беше всичко тип топ нямаше да има нужда от рецензия и да се напъват хора тук да помагат. Не се заяждам с теб просто обяснявам ти защо се подразниха хора дори, нямащи общо, а какво да кажем за момчето, което си работи много добре, бързо и е с талант, за който на неговите години ти не си и мечтаел.
П.С: не се заяждам давам само оценка на нещата.

@ilianskim, ok. искали сте мнение. дал съм го. високо ниско това е положението.

п.с. и аз не се заяждам.
п.с.1 - и на теб ти пускам на лично линкове за да видиш защо съм високомерен.
п.с.2 - нали знаете поговорката за новите дрехи на царя ?

Последно редактирано:

@nikoladd
малко ме дразни, че се захващаш с мен. искал е човека мнение дал съм го.
2-пъти съм написал, че не се заяждам и все ша се намери някой пънкар като тебе да осере нещата.
Там е работата, че нищо не си казал по същество, но за сметка на това си писал заключение "ужас" в няколко поредни реда. Един "професионалист" никога не употребява подобни изрази по работа ... освен ако не е някой коафьор "мека китка" предполагам. Те са по-емоционални хора и им е простено.

аз не съм дизайнер, аз съм девелопер и като такъв много сайтовове са ми минали през ръцете, същото така по цял ден съм в нета мисля, че съм виждал доста сайтове.
Това е очевидно, но понеже си заявил, че даваш "професионално" мнение аз не исках да твърдя обратното. Предполагам и колегите ... А бройката сайтове, през които е "минал" не е критерий за качества на девелопер.

ти за мене си никой за да ме оспорваш професионално (нито си виждал мои работи, нито си работил с мен и тн.)
, но щом е толкова важно за теб ще ти пусна линк с някой проекти.
Няма нужда! Не се хаби. "Проекти", за които могат да се пускат линкове по форуми не ме впечатляват. А и въпреки че търсим още хора, не мисля, че ти е по силите. При нас "проектите" предполагат доста познания и обяснения, за да разбереш къде се позиционират точно и просто с линкове не става.

навигацията според мен е прекалено малка и прекалено много прилича на стандартната тема на joomla. (screen 1)
Значи си виждал джумла? Браво! Това го казаха поне 4 човека преди теб, но поне вече казваш нещо по същество.

screen 2 - имап 3 линка с 3 вида цветове и шрифтове.
Тук си прав. Резултатите от търсачката имат нужда от сериозен редизайн. И не само линковете. Страницата с търсенето е добре да идва по-нагоре. Т.е. да се поизчисти от други несвързани.с търсенето неща.

Последно редактирано:

@bobbydigital, това с "п.с." е малко детинско, извинявай, място за писане - колкото щеш, няма нужда от някакви бележки под черта или както там ги наричаш. Едно изречение от nikoladd ми е много по-ценно от 10 твои поста, той казва кое къде куца и защо, според него, а ти просто подмяташ нещо за подскачащ текст и все още не си ми обясни къде... И, съжелявам, че използвам форума по предназначение и понаписвам нещо от време на време...

@nikoladd, мерси, пак 🙂

Е, не трябваше да се карате, аз приемам всички критики. Колкото до "падналия текст" под банера и трицветните линкове при търсене на рецептите, те са от стария дизайн.

Факт е, че аз исках структурата да не се променя, за да мога да запазя на 100% това, което постигнахме със старата структура. Например, сменящите се линкове под менюто. Държа да ги има, макар да стоят объркващо за юзърите. Линковете в лявото меню също трябва да останат и куп други елементи. Колкото до статиите и новините, те са съобразявани със стария дизайн и разбира се, трябва да се преработят.

А Юлиян не го хапете, все пак крайното решение го вземам аз.

Back
Горе