За: Re: За: Бърз въпрос: Кой отоплителен уред е по-ефективен?
За: Re: За: Бърз въпрос: Кой отоплителен уред е по-ефективен?
Сравнявал си друг път. Климатик 12ка харчи 1.2kW електроенергия и отдава 3 пъти толкова - т.е. за китайски климатик ще платиш точно 469лв. срещу които ще плащаш 4 пъти по-малко ток за същото помещение. При елементарна математика климатика ще си го изплатил точно в първия си отоплителен сезон. Аз ако трябва да си топля целия апартамент с конвенционални (Томов, не конвекционални) отоплителни уреди ще трябва да плащам около 600лв. ток/месец.
Дори едно малко помещение 12м2 се отоплява по-икономично с евтин китайски климатик отколкото с духалка. Да, ако си на квартира и ползваш помещението 2 часа/денонощие - няма смисъл от нищо по-сериозно. Но ако трябва да стоиш над 8 часа в това помещение и не искаш да зъзнеш постоянно... сметката за тока НЕ излиза. Посмятай сам. Аз с два климатика отоплявам 96м2 апартамент до постоянни 23 градуса и в най-сериозната зима. Сметката за ток ми беше 300лв. при постоянно задържали се температури под -10 градуса.
Добре де, имал си кофти ден, имал си?
Аз какво съм виновен?
да съм те нагрубил някъде?
Да съм ти дал повод да ми се ежиш?
Сравнявал съм бил друг път...
Да не ме бъркаш с някой или просто ти се спори
или ти е крив живота и искаш да си го изкараш на някой?
Щом искаш да спорим ок, ще ти направя кефа, понеже съм сигурен че си готин човек и случайно си се изпуснал, нали така?
та така,
да сравнявал съм и продължавам да сравням, при това реално.
Ъаъъъ?
КИТАЙСКИ КЛИМАТИК ЗА 469 ЛЕВА? - 1,2 ТОК харчи и отдава 3,6
🙂
Или си адски наивен, или се занимаваш с търговия на климатици?
По-добре да е второто, така ще си просто поредният ЛЪЖЛИВ САМОРЕКЛАМАТОР в нета... а ако е първото не знам как си оцелял досега
🙂
Я да питаме гугъл по въпроса.....
Г-н Гугъл бихте ли ни посочили резултати за "seovarna klimatik"
Мдаааа благодаря много, така си и мислех... 🙂
Явно наистина си от втория тип 🙂
Има ли смисъл да ти оспорвам рекламата?
Я за всеки случай, тоя климатик 12 за 469 лева какъв е? Защото аз съм купувал такъв и като махнем нервите и ремонта, цената на месец не ми намаля, но и по топло не ми стана
🙂
предполагам е супер успешен проект, на китайската индустрия съчетаваща в себе си, ниска цена с висок капацитет на производителност, при турбо-качествено изпълнение, при това наполовина хибрид и сам си прави тока, с перката която се върти? Дати калкулирам ли пътни разходи, мито и ддс + печалбана производител, агент, посредник и после вашия дюкян?
ЦЕНАТА ОТ 150 ЛЕВА ЗА МОНТАЖ ВКЛЮЧЕНА ЛИ Е?
Да обобщим:
Значи казваш Китайски ИНВЕНТОРЕН климатик 12-СКА с производствена себестойност 200$ с включена печалба за производителя харчи 1,2кв и отдава топлина 3,6? Второто ти твърдение да не го вземаме под внимание за 4 пъти по-топло от духалка
🙂
и все пак ще те помоля да ми запазиш 10 такива за да ги купя, стига да ми гарантираш че това което казваш е вярно и си готов да го подпишеш?
И сега преди да избухнеш в изблик на отчаяна активност с нотки на атакуваща защита с бонус обиди и жлъчни нападки, все пак искам да ти споделя че да, разбирам те напълно и оценявам твоите възгледи, това което не ми харесва е че се опитваш да ни ги натрапиш все едно сме ти балъците от нета...
seovarna, да не се разсърдиш?
Това че не разбираш от климатици и обичаш да попреувеличаваш, не означава че не разбираш от сео, може да си супер сеопич и аз вярвам в това.
🙂