SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Важността на метатаговете

Поводът ми да направя тази дискусия и да ви попитам какво мислите за метатаговете е тази дискусия .
И по-точно мнението на Kompota:
Ако в някоя статия за on-page SEO прочетеш колко важни са мета-таговете, по-добре спри да я четеш. Или е стара, или ако е нова е писана от някой, който хабер си няма.

Моето мнение не е такова, не съм съгласен с него, както и му отговарям, и според мен за да говори така, не разбира ситуацията. В последствие сега влизам и виждам, че някой ми е дал червена репутация с обяснението: "по-спокойно, човекът е прав!". Не мога да видя кой го е направил, но това ме провокира да попитам, защо е прав този човек?
Не искам да издребнявам и да знам кой не му харесва мнението ми, но ми е интересно защо мислите, че метатаговете не са важни и давате такъв съвет на начинаещ човек? Във въпросната дискусия се изказаха различни мнения на потребители които ползват метатагове, и които се различават от мнението на Kompota - и на тях ли сте дали червена оценка?

Съдя от моята си практика - използам всичко което мога и резултатите не закъсняват. А Вие какво мислите? Отписвате ли метатаговете, смятате ли, че вече не са важни? Може би за някой хора СЕО-то се изразява в купуването на линкове? Вярно е, че с купуването на един тон линкове може да изкараш на първо място и сайт който е пълна боза. За мен лично това не са СЕО специалисти и не харесвам такава работа. Според мен има полза от линкове, но само ако съдържанието е добре, хубаво е... иначе работата се превръща в п-о-р-н-о-г-р-а-ф-и-я. Но все пак тази дискусия е не да правим оценка на сайтовете, а начина на работа.
А пък и все пак ако не бъркам - това с осигуряването на линкове е офпейдж а потребителката питаше за онпейдж. А в онпейдж влиза освен добре оформена статия и правилно поставени метатагове. Прав ли съм или бъркам?
Бихте ли ми казали това?
Хайде да зафорим една дискусия и всеки да си каже дали разчита на правилното поставяне на метатаговете или му е все едно - той знае, че има сайтове от които може да купи линкове, има социалки и букмарк сайтове и е достатъчно да налее ликовете с "кофата" и неговата статия/сайт ще заеме първото място?
 
Re: Важността на метатаговете

Заглавието при всички случаи има отражение, докато описанието вероятно по-скоро спомага за CTR-а, откъдето пък гугъл може да увеличи позицията на една страница спрямо друга.
 
Re: Важността на метатаговете

@Странникът

според мен помагат и то много

изполвам ги както теб - премислено, разумно и определено има ефект
аз лично много ги обичам и залагам на тях
 
За: Важността на метатаговете

За: Важността на метатаговете

Заглавието( <title>), както беше казано и в другата тема, не спада към мета таговете ;). Иначе мета роботс са доста важни тагове, направо може да си осереш сайта с тях :).
 
Re: Важността на метатаговете

аз знам над 50 мета тага и използвам доста от тях

и смятам че помагат

вижте само

view-source:Death toll in Nigeria attacks soars past 200, locals say - CNN.com

или

view-source:http://thecaucus.blogs.nytimes.com/2012/01/24/romney-tax-returns-to-give-view-of-family-wealth/?hp

и особено това

view-source:http://www.nytimes.com/2012/01/24/u...ind-a-way-to-connect-with-family.html?_r=1&hp
 
Последно редактирано:
Re: Важността на метатаговете

Мета таговете не се слагат само с цел SEO, даже напротив. В примерите, които си дал, ако ги разгледаш внимателно, ще видиш, че преобладават мета данни за FB.
 
Re: Важността на метатаговете

Мета таговете не се слагат само с цел SEO, даже напротив. В примерите, които си дал, ако ги разгледаш внимателно, ще видиш, че преобладават мета данни за FB.

мета таговете са плюс и за SEO и въобще

а FB таговете Гугъл плюс ги чете и приема по-добре и от самия FB - тествал съм лично много пъти

а ние гоним добри резултати при Гугъл и производните му, нали ...
 

Горе