Вижда ли Гугъл картинките?

Здравейте,

Имам едно въпросче според вас Гугъл вижда ли каринките или не?

До скоро си мислех че гугъл на вижда самите снимки и изображения а съди за тях по косвени неща като името на файла, ALT-тагове, тематиката на статията и която е снимката и подобни неща, но това май не е така!
Защо мисля така, ако в снимката има текст или надпис то гугъл го разчита този текст.
Вие какво мислите за това ако е статия за кучета поставим снмка на влак Гугъл ще познае ли че снимката няма нищо общо с темата или не?

Re: Вижда ли Гугъл картинките?

Текст почти сигурно го чете. Чете и .pdf-и май.
И познава, когато има човешко лице на снимката.

Ако си признаят, ще подтикнат много параноици да си качват съдържанието в картинки и ще счупят концепцията на Интернет 🙂

Обичам Гугъл, защото поощряват добрите практики.

По време на ипотпал състезанието бях скрил доста силни линкове зад малки картинки и имах дълго време нелогично лошо класиране, възможно е да не са били признати както трябва...

Преди малко в класирането ми се появи PDF документ на основата на снимки (текстът вътре не е реален), а във снипета имаше текст именно от документа. Така че от PDF със сигурност чете текста на изображенията.

А бе то че Гугъл чете текст в снимките това е ясно
стига текста да е достатъчно четлив и т.н.

мен питането ми беше дали вижда какво има на самото изображение
май да

а и друго нещо си мисля до колко трябва да се променя една каринка за да я приеме Гугъл за уникана, ако се снени името и резолюцията й дали става уникална или не?
Защото при смяната на резолюцията се сменя самата бинрна последователност т.е. става съвсем друго 101010100001111 и т.н.
но ако вижда повече и ще го хване това
вие какво мислите?
😉

Преди 5 години качих на една снимка която аз съм я снимал на един сайт и е уникална и до днес тази снимка се появява на второ място в изображенията и дадено търсено
😉

Back
Горе