Внимавайте какви теми ползвате

ivo.apostolov

Неразбиращ
Имам един домейн на който бях сложил някакъв WP за експерименти и респективно не ми е пукало особено за него.
Днес по разнообразни причини се наложи да му погледна темата и установих следното:
В шаблона бяха нахакали rel=canonical към сайта на автора!!! Респективно целия домейн не бе в индекса.

П.П. темата в момента дори не я откривам в директорията (явно някой се е оплакал), WP инсталацията бе на 2.8. По случайност имах темата и на моя хард. Защото мислех, че може и да бил хакнат WP-то.

Re: Внимавайте какви теми ползвате

Супер тема, хубаво е да се внимава с wordpress темите и от security гледна точка. През ден хващаме php shell скриптове, чрез които може да се манипулират файловете на дадения акаунт и т.н. Явно обаче и друг вид тарикатлаци имало, Иво ме просветли, дано и другите прочетат темата 😉

А да попитам - ако ползвам "заводската" тема на Wp - тази, с която идва, от гледна точка на Google, блогът ми по-малко рейтинг ли ще получи в сравнение с това ако беше с друга по-рядка и по-уникална тема?

А да попитам - ако ползвам "заводската" тема на Wp - тази, с която идва, от гледна точка на Google, блогът ми по-малко рейтинг ли ще получи в сравнение с това ако беше с друга по-рядка и по-уникална тема?

Има такава вероятност.
Изцяло зависи как е кодната.

@Ivo, темплейта ти, има ли собствена админ част. Моите наблюдения са повече към такива темплйети.

Въпреки че, аз ако съм гаден долен хакер, няма да хаквам темплейта, а ще гледам кода на wp. Така или иначе WP си е open source и кода му е достъпен за всеки.

Честно казано не знам доколко каноникълът предава някаква тежест. Борих повече от 4 месеца един домейн с каноникъли и накрая като пуснах редирект, нещата си дойдоха на място 🙂.

Ако една тема е хубава, то кодът и не трябва да е обемист като количество и е редно да се преглежда за подобни боклуци вътре.

Според мен по-големият проблем е с разширенията на WordPress в които съм виждал брутални неща. Затова TwentyTen + custom разширения.

Затова хубавите и качествени теми са платени 🙂

Някой знае ли как можем да сканираме темите на Wordpress за подобни злини? Има ли нещо като "антивирусна за кодове"?

Има, maldet. Все пак тя писка и за криптирани файлове. След репорта ще е хубаво да се прегледат и ръчно тези които са прихванати 🙂

Back
Горе