Въпроси за SEO Конференция 2010: Мултиезичност

ivo.apostolov

Неразбиращ
Понеже ще говоря по тази тема, която е доста необятна и е възможно да има въпроси, които да ме изненадат и да не мога да дам релевантен отговор на място. Та поради тази причина, всеки който има предварителни въпроси по темата, ще се радвам да ги публикува тук.
Това ще ми помогне да структурирам и презентацията по най-добрият и интересен за хората начин.

Предварително благодаря на всички включили се.
Между другото, не очаквайте отговори в темата, тя е за самата конференция... 🙂

Темата:
Изграждане на мултиезични сайтове
Какви са трудностите при изграждане на мултиезични сайтове, как се подхожда при структурирането на съдържанието на такива и някой от най-добрите практики? Основни разлики между едноезичен и многоезичен сайт. Често срещани проблеми и техните решения. Влияние на проблемите при мултиезични сайтове върху SEO.

Последно редактирано:
Re: Въпроси за SEO Конференция 2010: Мултиезичност

Мен ме интересува като например сайта е на бг и енг, индекса е на енг
линкване само към индекса ли трябва да се прави или и към основната бг страница

Мен ме интересува като например сайта е на бг и енг, индекса е на енг
линкване само към индекса ли трябва да се прави или и към основната бг страница
ОК, отговора вече е в презентацията 🙂

Между другото най-добрите въпроси (като този например), ще бъдат разгледани специално в самата сесия.

Последно редактирано:

Малко информация, плъгини, хитрости за Wordpress/Joomla Мултиезичност, като цялата тоя миш маш и да е по-възможност добре SE оптимизиран. Трудно, но ще е полезно 😀

Що е то Google Translate и има ли почва у нас?

Мисля, че въпроса ще е интересен за доста хора. Особено ако успееш да обясниш как да се възползваме максимално от него.

Вечния въпрос - съб домейн / папка / отделен домейн ?
Локален хостинг за всеки език / домейн или .. ?
Съдържание предназначено за Англия и САЩ - как?
Кое е по-добре от СЕО гледна точка 🙂

Последно редактирано:

Малко информация, плъгини, хитрости за Wordpress/Joomla Мултиезичност, като цялата тоя миш маш и да е по-възможност добре SE оптимизиран. Трудно, но ще е полезно
За Джумла! мога да споделя много опит, за WP чета от месец насам. Ще споделя вижданията и за двете.

Що е то Google Translate и има ли почва у нас?

Мисля, че въпроса ще е интересен за доста хора. Особено ако успееш да обясниш как да се възползваме максимално от него.
Това го бях забравил 🙂 - за това и пуснах темата. Определено ще му обърна внимание, макар, че може да не е в насоката "как да се възползваме максимално от него"

Вечния въпрос - съб домейн / папка / отделен домейн ?
Основна част от презентацията 🙂

Локален хостинг за всеки език / домейн или .. ?
Добър въпрос - ще влезе в презентацията 🙂

Избор на език на началната страница тип интро или директно показване на един от двата езика по подразбиране или някаква проверка преди показването на съдържанието от къде идва потребители или нещо друго ... Кой е най-удачния вариант от различните гледни точки. От гледна точка seo, от гледна точка ползваемост примерно ...

Въпроса ми е допълнение към някои от зададените и вероятно се подразбира, но все пак:
Разлики/тънкости в оптимизация на мултиезичен сайт за Google.bg/Google.de/Google.XX. И щом е мултиезичен, ако може да се разчита на трафик от друга търсачка, кои са най-полезните стъпки и примери които трябва да се знаят (макар, че по този въпрос може да се води изцяло отделна лекция ...)
Ако използваме един домейн, към коя държава се таргетира (в GWT) и има ли значение като цяло, и т.н. 🙂

Последно редактирано:

Избор на език на началната страница тип интро или директно показване на един от двата езика по подразбиране или някаква проверка преди показването на съдържанието от къде идва потребители или нещо друго ... Кой е най-удачния вариант от различните гледни точки. От гледна точка seo, от гледна точка ползваемост примерно ...

Това е 1/2 от презентацията 😉

Въпроса ми е допълнение към някои от зададените и вероятно се подразбира, но все пак:
Разлики/тънкости в оптимизация на мултиезичен сайт за Google.bg/Google.de/Google.XX. И щом е мултиезичен, ако може да се разчита на трафик от друга търсачка, кои са най-полезните стъпки и примери които трябва да се знаят (макар, че по този въпрос може да се води изцяло отделна лекция ...)
Ще се засегне в главната му част...

Ако използваме един домейн, към коя държава се таргетира (в GWT) и има ли значение като цяло, и т.н. 🙂

Много добър въпрос - вътре е 🙂

Има ли смисъл от мултиезичност, кога тя е необходима, как максимално да се възползваме от нея?

Какво е значението ако един сайт още в началото се пусне на повече от един езици, или се пусне на един, и след време се добавят другоезични версии - как влияе това на индексирането в глобален и локален аспект ? 🙂

Честно казано, обратната връзка до тук бе невероятна, не съм очаквал да бъде толкова силна и задълбочена, за което благодаря на всички. Ще се опитам да отговоря на почти всички въпроси, които бяха зададени. Има 1-2, за които не се чувствам достатъчно компетентен и ще пропусна.
Отново благодаря...

Мотото на презентацията ще бъде:
Мултиезични сайтове или какво накара Danone, TMF Group, Председателя на Европейската Народна Партия, ООН и Световната Здравна Организация да предпочетат едно определено решение, както и какво научихме ние за SEO, докато създавахме това решение.

Очаквам всички в петък, в малката зала за откриването, като се надявам темата в малката зала да бъде по-разчупената и интересната (без да се засяга колегата в голямата 😉 ).

Очаквам всички в петък, в малката зала за откриването, като се надявам темата в малката зала да бъде по-разчупената и интересната (без да се засяга колегата в голямата 😉 ).

Аз в другата зала само cloxy мисля, да чуя и след това идвам при вас. Струват ми се доста по-интересни лекциите

Back
Горе