SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за двуезичен блог на WP

Lilacor

SEO addict
Здравейте,

Имам двуезичен WP блог, който пуснах преди няколко дни. Разделих двете езикови версии, чрез създаване на категории site.com/bg/ и site.com/en/. Всичките статии, които са на БГ публикувам в първата категория с URL от вида site.com/bg/ime-na-statiq, аналогично за EN - site.com/en/article-name.

Сайтът ще е насочен предимно към англоговорящата аудитория и бих искал да направя така, че на началната страница да са видими само последните Х публикации на английски, както и английските подкатегории, в които съм поставял съответните англоезични статии. Българското съдържание ще има своето място в сайта, но не искам то да е водещо. В момента всичко се смесва, което не ми върши работа.

Потърсих за някакви плъгини и готови решения, но не намерих и предпочетох да се обърна за помощ към вас. Някой да се е сблъсквал с подобен казус? Някакви идеи за неговото решаване? За предпочитане нещо готово, не съм програмист и не бих могъл да си напиша някакъв код за целите на занятието.

Благодаря предварително :)
 
Re: Въпрос за двуезичен блог на WP

Благодаря и на двама ви!

@bgkulinar, ако се спра на варианта с 2 поддомейна ще трябва ли да правя някакви промени по настоящата структура на блога, която описах в първото ми мнение? Нещо, което има опасност да се омаже при разделянето на съдържанието на 2 поддомейна?
 
Re: Въпрос за двуезичен блог на WP

Не , плъгина е такъв , че ти добавя полета в добавянето на нова публикация

v33w55.jpg
 
Re: Въпрос за двуезичен блог на WP

Изглежда интересно, може да свърши работа. Ще дадеш ли линк в темата? Мерси :)
 
Re: Въпрос за двуезичен блог на WP

Благодаря на всички включили се в дискусията със съвет!

Тествах плъгина, но за съжаление няма да ми свърши работа. При създаването на темата не уточних нещо, което явно е било важно, а именно - блогът ми е двуезичен, но статиите на БГ и EN са различни като съдържание. Трябва ми решение за блог, който е двуезичен, но статиите не са 1:1, т.е. не публикувам статии на английски, които после превеждам на български, а просто статии на двата езика, но то е различно за всеки от тях. Този плъгин е супер, но не ми върши работа в случая.

Някакви други съвети?
 
Re: Въпрос за двуезичен блог на WP

Един приятел е със следната конфигурация:
domain.tld -самостоятелна инсталация англоезичен WordPress
domain.tld/bg- самостоятелна инсталация Български WordPress със съответната преведена тема
Мисля, че така е най-праволинейно.
 
Re: Въпрос за двуезичен блог на WP

entwickler, а как стои въпросът при твоя приятел със показването само на англоезичните постинги и категории? Виждат ли се само тези на EN?
 
Re: Въпрос за двуезичен блог на WP

Аз в момента съм с site.com/bg и site.com/en. Какво трябва да направя, за да мина на същата конфигурация като неговата... освен да махна /en категорията?
 
Re: Въпрос за двуезичен блог на WP

ти си със сайт/бг и сайт/ен, bg и en са ти категория а не отделни блогове.
Инсталираш си нов wordpress в поддиректория bg
2.Местиш там българските статии
3. Махаш en i бг категориите от англоезичния
4. Смятам че нататък ще се оправиш...
 
Re: Въпрос за двуезичен блог на WP

Попаднах на следния тюториъл, който ще ми свърши чудесна работа. Даже е за WP 2.8.
Exclude Categories from Sidebar – WordPress 2.8
 
Последно редактирано:
Re: Въпрос за двуезичен блог на WP

Стана :)
Който му се налага, може да опита с тюториъла от линка по-горе. Бачка! Не бях забелязал, че това:

$d = $instance['dropdown'] ? '1' : '0';

го има на 2 места, а аз го бях заменил само на едното, в ръководството бяха пропуснали да споменат, че го има на повече от 1 място :)

Благодаря на всички за помощта!
 

Горе