Въпрос относно "-то" в домейна

SpitFireSF

New member
Първо здравейте!Въпроса ми може би е малко тъпичък, но аз да си попитам.Искам да знам дали тирето в домейна влияе по някакъв начин при индексирането на сайта в търсачките?Питам защото съм си избрал име състоящо се от две думи, и в двата случея със и без тире между тях домейна е свободен и се чудя кой от двата да бъде.

Ако не съм обеснил добре ето пример какво искам да ви кажа:

hostingdomain.com
hosting-domain.com

Кой вариант е по добрия?

Re: Въпрос относно "-то" в домейна

Вземи си и двата (и с тире и без тире), избери си единия и редиректни другия към него. Ако очакваш трафика да е от гугъл и яхуу също бих ти препоръчал този с тирето.

Автора на статията "Кой домейн е по-добър" не е ли виждал слети думи в домейни болднати. Аз на ден виждам по поне 100.

Автора на въпроса "Автора на статията "Кой домейн е по-добър" не е ли виждал слети думи в домейни болднати." трябва да чете по-внимателно статията "Кой домейн е по-добър". Там никъде не се казва че слетите думи не се болдват, а само че при болндати 2, с тире по-между тях има по висок ctr спрямо тези без тирето с определен процент.

Ще си позволя да поспоря - Кой домейн е по-добър
Наскоро продадох доста изгодно diabetesinsight.com. Ако този с тирето беше толкова ценен, защо е паркиран, а не са го купили и него?

Наскоро продадох доста изгодно diabetesinsight.com. Ако този с тирето беше толкова ценен, защо е паркиран, а не са го купили и него?
Зависи какви пари са му искали. Трудно може да се вади генерално мнение на база няколко частни случая.

Зависи какви пари са му искали.
За парите, които биха могли да му вземат (ако кажем, че поне са равни на тези които аз взех) едва ли биха го оставили паркиран.

Домейн с тире?! ВТФ?

Много ми е интересно, как сметна CTR в SERP за домейн с тире и без тире?

Последно редактирано:

Я сега да видим като начинаещ дали съм хванал нещо.Значи още преди да задам въпроса най вече си мислих, че примерно, ако някой потребител напише в google или която и да е търсачка web-hosting.com сайта би имал по голямо предимство в индексирането пред webhosting.com.Защо си мисля така? Ами защото по малък % хора го пишат слято когато го търсят.Повечето винаги оставят място между web и hosting, а тирето играе ролята на някакъв разделител.Нали така? Или логиката ми е грешна?

А и все пак как google примерно ще разбере че става въпрос за web и за hosting, ако това са ключовите думи ако не е тирето, което да раздели цялото име на две смислени части 🙂 ?

Последно редактирано:

А защо Coca Cola са регнали coca-cola.bg, и са оставили свободен cocacola.bg? 🙂

Въпроса е от рода кое е по-добре:
-спортна кола
-луксозна кола

И без допълнителни променливи / цели няма смислен и еднозначен отговор.

А защо Coca Cola са регнали coca-cola.bg, и са оставили свободен cocacola.bg? 🙂
Грешката е моя 🙂
Бренда правилно се пише Сoca-cola 🙂

С двете си ръце съм за домейн без тире. Ако има възможност нека се вземат двата, но ако трябва да избирам, то за мен е този без тирето. Достатъчно ми е, че се изписва по-лесно, помни се по лесно, и няма да губиш процент от трафика заради това, че някой ще го изпише без тире.

няма да губиш процент от трафика заради това, че някой ще го изпише без тире.
Тази точка специално понякога издиша. А трафика, който ще спечелиш от тези, които го изписват с тире?

Според мен преди всичко зависи от темата на сайта и от това как ще се развива сайта. Дали ще се разчита на изграждане на комюнити и постоянна аудитория или ще се гони трафик от гугъл. Ако нуждата която задоволява сайта е постоянна или често повтаряща се тогава избирай по кратко и по запомнящо се име, ако може без тирета. Ако нуждата е единична или много, много рядко повтаряща се и се гони класиране в гугъл тогава си взимай с ключови думи.
Много е индивидуално за всеки проект. Трябва да се отчетат и големината и навиците на аудиторията, напредналостта им, сайтовете на преките конкуренти с какъв адрес са и ...

Последно редактирано:

Тази точка специално понякога издиша. А трафика, който ще спечелиш от тези, които го изписват с тире?

По принцип от това, което аз съм виждал, повечето хора почти винаги изписват домейна без тирета, освен ако самия домейн не си е с тире и са го запомнили достатъчно добре. Ако се опитват да налучкат домейн то или го пишат по памет със сигурност първо го изписват без тире. Това са ми личните наблюдения, възможно е и да издишат в определени ситуации, просто аз нямам такова наблюдение.

Аз дори и кока-кола първо бих го изписал без тире, те и затова са си го купили и пренасочили към домейна с тирето. Аз лично в подбора си на домейн, избягвам такива с двойни букви, тирета, много съгласни на едно място, числа и т.н.

Последно редактирано:

Back
Горе