Re: В търсене на идеята ...
Всеки говори за реализирани идеи а аз май нямам такива напълно

Но затова пък мога да споделя кратката история на един от основните ми проекти за който всячески се старая да го избутам напред.
Как всъщност реших да се захвана с проекта?
Все още бях хлапе на средна възраст - 16-17 години. Бях адски заинтересован от компютрите и всичко свързано с тях. Дотолкова бях решил, че това ще е основният ми занаят, че дори стоях по 15-16 часа наден пред компютъра без да ставам... От компютъра вкъщи, след това кратка пауза за среща с приятели и естествено игра на компютрите до нас

И така докато не започнах работа на една интернет зала. Тук ще пропусна няколко неща които вероятно ще ви се сторят банални, но така се запознах с едно момче което беше горд собственик на първият домейн в града, а именно -
http://www.elhovo.net
Основното за което го ползваше май беше само за собствена поща и така след като видя колко много ми се занимава, реши да ми го подари когато изтече и аз само да си го регистрирам на мое име. Така и направих.
Реализиране на проекта в няколко стъпки
Все още не бях такъв специалист и тогава след дълго четене успях да създам и първата си страница, която меко казано представляваше група цветни текстове с информация за града. В началото всичко което правех беше единствено за мое удоволствие без замисъл за печалба( не, че сега успях да спечеля нещо де... и все още е така

)
След няколко опита да направя някакъв сносен сайт стигнах до извода, че най-добре ще е да използвам динамични страници с помощта на PHP - на верен път бях

Но естествено тогава си нямах и понятие от PHP и затова основното което направих е инсталация на PHP-Nuke

И отново информация за града...
Кофти тръпка, получих предупреждение от общината ( Бил съм писал Официален сайт на град Елхово - явно съм ги засегнал, че бях първият който се зае да направи нещо за града

). Още един неуспешен опит и в момента проекта, можете да го видите как изглежда и сами - WordPress и преработка на темплейта. - до тук никакъв успех.
В край на сметка все още работя по този проект с надеждата някой ден да ми се усмихне късмета и да успея да си избия средствата които съм вложил в него, но все пак това ми е първият сериозен проект с който съм се захванал и то заради хобито ми. Пожелайте ми успех и съжалявам, затова, че ви напълних главата с моите глупости ;D