Гугъл индексиране

woodmonster

New member
Здравейте! Имам следния проблем с индексирането на някои от страниците ми от Гугъл: Значи страниците ми (site/tykani.html) и (site/tykani.html/) са се индексирали от Гугъл като страници с еднакво мета съдържание, за което съм съгласен и аз. Но защо втората страница се е индексирала, след като я нямам в руут директорията на пъблик/хтмл. Те дефакто са едни и същи страниците, но едната се отваря със снимките, а другата без тях. Къде ми е грешката, какво да променя, как да се отърва от това?

Ако съм нарушил правилата на форума, понеже съм дал адресите на страниците си, се извинявам! БЛАГОДАРЯ ВИ!

Последно редактирано:
Re: Гугъл индексиране

Може да е през различни места като тулбар, линк (Иво е споменал), някой я е сложил във фрейм и т.н. Обикновено при гугъл този бъг се получава като се линква с релативни УРЛ.

Спасението - слагаш един каноникъл и си оправяш проблема. Редирект също е възможен, но с трейлинг слаш е малко опасен, ако не знаеш какво да правиш.

Може би си прав, понеже няколко пъти изтривах всичките неща от руут директорията на пъблик/хтмл-а, качвах ги наново, но без ефект. От къде ли ще го засича този линк?, а и не става въпрос само за тази страница, а за няколко.

Симпатяги мерси много, но я ми обяснете по-простичко за каноникъл и за редирект. Как да направя това пренасочване?

Проблема идва от cPanel най-вероятно, където addon домейните са автоматично и под-домейни на основния.
Каноникал не помага (не винаги), защото файловете са едни и същи. Варианта с 301 редирект е най-добрия.

Редирект с htaccess в папката, която е за под-домейна, повече инфо:
http://www.isitebuild.com/301-redirect.htm

Каноникал не помага (не винаги), защото файловете са едни и същи.http://www.isitebuild.com/301-redirect.htm
Какъв е проблемът каноникълът да "сочи" себе си?

Като гледам проблемът не е от поддомейн в цпанел, а в слеша в края на УРЛ-а.

Back
Горе