Гугъл се гаврят

ivo.apostolov

Неразбиращ
Отдавна не бях гледал адсенса, защото положението драстично се влоши, но днес погледнах, при положение, че преди една година посещенията в сайта бяха около 80% от сегашните, е меко казано абсурд приходите за юли да са 7 долара (юли 2008: 130 долара). Кликванията в никакъв случай не са по-малко. Просто цената 5 клика за 2 цента е...
Криза, криза, ама това си е кожодерство.

Re: Гугъл се гаврят

Последните 2 месеца и при мен положенито се скапва, като кликове броя нараства но сумите са доста надолу.
А и в друга тема бях писал че отчетени 200+ клика(отчитането в openx) в адсенс отчетени 40 .

ИЗВОД: Много е ..... като има монополист. Монопола винаги се гаври с останалите.

Последните 2 месеца и при мен положенито се скапва, като кликове броя нараства но сумите са доста надолу.
А и в друга тема бях писал че отчетени 200+ клика(отчитането в openx) в адсенс отчетени 40 .

ИЗВОД: Много е ..... като има монополист. Монопола винаги се гаври с останалите.

Това е причината да започна да премахвам рекламата им лека полека и да я предлагам директно на заинтересовани рекламодатели. По-голяма разправия е, но си струва парите.

На мен отдавна фокуса не ми е адсенс. А, ако става дума за БГ сайт е доста оптимистично да се надяваш на пари от там.

И при мен е мизерия при бг сайтовете, а откакто минах и в ерво да ми ги показва съвсем мизерни са ми сумите 🙂

Е добре как продавате рекламните си места. Аз пробвах директни предложения никой не ми отговори. А същите фирми рекламират във местни вестници при положение, че тиража им реално е смешно малък.
Адсенс в БГ сайт си е мъка.

Един приятел ми каза, че цената на клик ,която Адсенс отпускат при една и съща реклама не е еднаква за всички сайтове. Цената за клик отпускана на площадката зависи от някакъв емпиричен параметър "реноме" на сайта. Нещо като колкото е по-реномиран , толкова по-малка е комисионата на адсенс. В общият случай реномето имало само слаба корелация с PR. А той (моят познат) откъде го знае това не попитах.

ако е вярно значи все повече заприличват на другите бг издатели
вип,вис, трафик мрежи т.н.
май само по зле ще става

Quality Score for Google and the search network is a dynamic metric assigned to each of your keywords. It's calculated using a variety of factors and measures how relevant your keyword is to your ad group and to a user's search query. The higher a keyword's Quality Score, the lower its cost-per-clicks (CPCs) and the better its ad position.
Това вече е коментирано във форума. Ползвайте търсачката!

Проблема с ниските цени е, че няма рекламодатели а има много рекламно място. Пренаситен пазар = ниски наеми. Повече не му и трябва за това...

Възможно е да е пренаситен пазара, но според мен има и друг проблем, големите медиа шопове в БГ работят само с големи портали (нетинфо, инвестор и т.н.). Липсва алтернатива за средни по големина сайтове и портали, тоест липса посредник, който да продава рекламата там.

nikoladd, този цитат касае рекламодателите, а не издателите. Поне аз не съм чел официално изявление за QS на издател.

Това е част от мейл(преведен):

Цената на кликване на ключова дума зависи от няколко фактора, от които ние бихме искали да споменем някои от тях:

- Географският произход на посетителите
- Място на дисплея
- Кликнал върху рекламата
- Сезонна и час на ден
- Съответствие на ключова дума за домейн
- И т.н. ...

Google съобщава, че изплащането на ключова дума - в истинския смисъл на думата - зависи от хиляди фактори, така че никой не може да се правят точни отчети за истинската стойност на дадена ключова дума.

nikoladd, този цитат касае рекламодателите, а не издателите. Поне аз не съм чел официално изявление за QS на издател.
Да, това е критерий за класиране. Всъщност не гарантира абсолютни прагове на сумите, защото означава, че реклами с тотално различаващи се бидове могат да се класират една до друга.

Прав си, че за "издателите" няма официален QS, но такъв няма и за SERP-а, а нещата си приличат 😉

Все пак сумата, която плаща рекламодателя е изходната база за това какво ще получиш, като "издател" и според мен е добър ориентир.

@ivo.apostolov това, че ти се налага да забраняваш рекламите на онлайн игрите е доста показателно за насищенето на пазара. Ако имаше нещо по-добро гугъл щеше него да показва вса пак.

Относно големите рекламодатели, там нещата са по-различни. Няма да се хванат да рекламират в Адуордс. Не си струва в общия случай да го вършат сами. Друг е въпроса, че в БГ така наречените "рекламни агенции" всъщност си организират собствени ресурси под формата на "медийни групи"(или са собственост на такива) и всъщност взимат парите на клиента за рекламно присъствие в собствения им кръг сайтове. Не виждам никаква причина рекламни агенции не да предлагат по-масово посредничество в адуордс и другите рекламни мрежи. Накои се опитват, но като цяло в доста малки мащаби.

Последно редактирано:

@ivo.apostolov това, че ти се налага да забраняваш рекламите на онлайн игрите е доста показателно за насищенето на пазара. Ако имаше нещо по-добро гугъл щеше него да показва вса пак.

Сигурно си прав, преди година рекламите бяха съвсем други. Но уви, вече ги няма.

Back
Горе