Дневник продава линкове

Re: Дневник продава линкове

Няма го в ценоразписът им, вероятно го дават като бонус за другата реклама, но определено с чисто SEO цел са сложили линк в статия, която изглежда като да е платена...

целия подраздел на спорт- покер е спонсориран
във всяка статия има линк + реклама

Може просто да са приятели.

При тези тактики има доста морални въпроси които съм описал тук:
Код:
http://3dwebdesign.org/платени-линкове-seo

Би ми било интересно да кажете дали са правилни разсъжденията.

Няма го в ценоразписът им, вероятно го дават като бонус за другата реклама, но определено с чисто SEO цел са сложили линк в статия, която изглежда като да е платена...

Ее.. чакай сега. Тия продадени линкове не са като ония непродадени линкове. 😀

При тези тактики има доста морални въпроси които съм описал тук:
Код:

Би ми било интересно да кажете дали са правилни разсъжденията.

Гледай сега, ако имах приятел дето да води някой топ новинарски сайт , със сигурност щях да съм получил готин линк, ама нямам.😀 А ако се доверя на твоята статия, още по-добре би било да получа линк от някое интериорно списание, ама и там не познавам никой.

Нали знаете, че всичко си има цена ... нали скоро хванаха и ЕН известни сайтове с подобна практика 😉

То Дневник, а и доста други новинарски и спортни сайтове си им плащат и за статии, което е практика в българската журналистика доста отдавна. Дори в старата ми работа (спортен сайт) са ни плащали за такива работи. Сигурно знаете тези неща де, но аз да потвърдя 🙂

еми много ясно че всичко е спонсорирано 🙂 то тези "журналисти" получаават заплати в порядъка на 5-700лв ... при тези цени на вискитата и цигарите .... просто журналистиката умира с тези заплати 🙂

Някой виждал ли е фактурата, че говори за продадени линкове? Дай сега да анатемосаме всички сайтове с текстови линкове към външни източници щото по подразбиране са продадени. Освен това самите Гугъл продават линкове във вашите сайтове когато си сложите Адсенз с текстови реклами. Когато обаче решиш да продаваш линкове извън тяхната загубена мрежа не можело. Така ще е докато целият свят върви по свирката на монополисти. Не е луд тоя, който яде баницата...

Код:

По логиката от материала в блога слагането на един линк в статията не би трябвало да се определя като black hat. Още повече, че този линк е пряко свързан с тематиката на статията. Всъщност те следват съвета за слагането на тематични линкове и не нарушават качеството на потребителското изживяване. Вероятно Google ще прати в коша всички доклади, които са пуснати за "Дневник".

П.П. Извинявам се на останалите участници в темата, че не пускам чист хейт, а просто логични размишления. Просто не си падам по задклавиатурното злобеене.

/off
Мне, това е търговска практика по желание на клиента.

Но ако това е описано на сайта на Дневник като услуга (какъвто и да е вид линкване срещу пари) и някой ви репортне и включи линка към описанието на сайта ви за тази платена услуга, колкото и завоалирана като реклама да е услугата - ще ви накажат.

Последно редактирано:

Но ако това е описано на сайта на Дневник като услуга (какъвто и да е вид линкване срещу пари) и някой ви репортне и включи линка към описанието на сайта ви за тази платена услуга, колкото и завоалирана като реклама да е услугата - ще ви накажат.
Едва ли ще ги накажат. Дори съм сигурен, че няма.

bgkulinar, Откъде си толкова сигурен? Виждал съм подобна услуга описана на български новинарски сайт, наказаха го точно заради нея (нямаше никаква друга причина). Наказанието бе Google pagerank 4 -> 0.

Продължиха да си работят по същия начин, но премахнаха текста описващ услугата и след точно една календарна година им върнаха ранка отново на четворка 🙂

Ако ще питаш дали е имало известие в GWT - не нямаше, аз бях един от админите защото имахме участие в част от програмирането на сайта. За такива неща не пращат известия, за тях това се води леко наказание - само се опитват да те откажат да продаваш линкове.

Back
Горе