Дублираното съдържание при странициране

Re: Дублираното съдържание при странициране

Текста няма да е еднакъв но ще се отслаби страницата с кл. думи. Т.е. ако искаме да се борим за високо конкурентна дума и имаме 30 страници за тази дума (независимо че тайтълите са различни, те все пак съдържат тази дума), силата на индивидуалната страница която искаме да стане номер 1 се разпределя по всички и отслабва, т.е. някой спокойно може я размине. Дори в този случай може и да получиш допълнително наказание за спам от гугъл.

Ако това е вярно, то не излиза ли че ако имаме примерно блог на тема да речем SEO и имаме тази ключова дума в много страници (тоест публикации), то няма да можем да се класираме за тази дума с никоя страница. 😀

Относно многото динамика, ако се прекали се случват лоши неща, гугъл може дори да те изкара от индекса за спам. Идеята е че ако голяма част от контента е динамичен, то тогава гугъл неможе коректно да те индексира по дадена тема тъй като не е сигурен на следващия релоад какво ще прочете. Добре е да има динамика но да е малко и по възможност да е текст да не са рандом линкове.

Звучи донякъде логично. А защо текст е по-добре?

пс.
Извинявам се че малко се отклонихме от конкретния случай.

Последно редактирано:

Относно многото динамика, ако се прекали се случват лоши неща, гугъл може дори да те изкара от индекса за спам. Идеята е че ако голяма част от контента е динамичен, то тогава гугъл неможе коректно да те индексира по дадена тема тъй като не е сигурен на следващия релоад какво ще прочете. Добре е да има динамика но да е малко и по възможност да е текст да не са рандом линкове.

Значи пускаш една статия и да кажем гугал я индексира и като се върне след примерно месец да я прочете отново и види че има добавени към нея 200 коментара и някои от тях са с линкове било към вътрешни или външни страници може те изхвърли от индекса? Малко ми се струва ....... 😉 я пак си премисли вижданията.

По мои наблюдения динамиката няма да навреди дори би помогнала за по бързо индексиране на всичко.

Последно редактирано:

Значи пускаш една статия и да кажем гугал я индексира и като се върне след примерно месец да я прочете отново и види че има добавени към нея 200 коментара и някои от тях са с линкове било към вътрешни или външни страници може те изхвърли от индекса? Малко ми се струва ....... 😉 я пак си премисли вижданията.

По мои наблюдения динамиката няма да навреди дори би помогнала за по бързо индексиране на всичко.

1. Когато пуснахме първия магазин /този който постнах отначало/, само за един ден Гугъл го посети няколко пъти.

2. За динамиката: Пуснахме продуктите да излизат излизат в random order и рязко паднахме места назад за около ден два.

Относно Блогове - там имаме само добавяне на инфо - в този случай това е супер. Моята идея беше по-ралична.
В зависимост от контекста на оптимизацията се използват различни похвати. За блог е ясно, друг е въпроса че 90% от блоговете са зле оптимизирани (поне H1-ните да си управят).
Аз говоря в контекста интернет магазин. Ако имаме рандом продукти - лошо - опитвал съм вреди. Имаме много линкове които се променят .. знаете как гугъл гледа на линковете, а представете си да са различни всеки път като релоадне.

А да забравих още нещо което на мен най ми харесва
5. Да заредим целия контент и със javascript да го страницираме - проблема е бавно зареждане, но печелим уникална категорна страница + кл. думи и индексирани продукти.

Не е задължително да зареждаш всички продукти.
Зареди си само тези за първа страница, а следващите с ajax си ги гепай от базата.. 🙂

Даже за по-гъзарско може да си буферираш по една страница в двете "посоки" и като цъкне бутончето веднага ще се покажат (а в бекграунд ще си зареждаш пак по 1 буфер). 🙂

За динамиката: Пуснахме продуктите да излизат излизат в random order и рязко паднахме места назад за около ден два.

Работя за единият сайт по този начин от близо две години и то на всяка страница има по доста рандом линкове към вътрешни страници, но не съм забелязал спад в класиране или подобни неща поради тази причина.

Спад имах за дублирано съдаржание и наказание и го оправих както казах по-горе давам съвет и мое лично мнение. Дали го смяташ за правилно или не или ще го използваш това си е твое лично решение 🙂 желая ти успех.

И за допълнение при всяка драстична промяна на гугал му трябва време да се орентира не може да очакваш че днес ще оправиш нещо и утре ще си номер едно.

@uni-web

Определено твоят подход с noindex, follow ще го вкарам в действие, защото е най-добър според мен. Thanks x10! Колкото до ranodm order... Гугъл определено наказва за това.
Ето един интересен линк по въпроса:
http://www.vaughns-1-pagers.com/internet/google-ranking-factors.htm#negative-on
Виж фактори 50, 51, 52.

За това, че на Гугъл му трябва време - определено си е така. Случая random order ме изненада обаче, защото доста бързо ни изтика надолу. Усещам как Гугълците постоянно си ъпдейтват алгоритмите и върви, че ги гони. 🙂

Сложи си страници и си свиркай.

За: Дублираното съдържание при странициране

Привет, колеги,
Извинявам се, че вдигам толкова стара тема, но то така са хората - мислят чак като им опре яйцето до д-то.

Имам пуснато странициране на Joomla, статиите нямат линк от друго място освен индекса (който страницирам). Мислих варианта с noindex, follow, но защо да забранявам да ми се индексират страници? И друго - как ще индексира самите статии, когато страницата, на която са не е индексирана?
Мина ми през ума и нещо друго - Google Webmaster Tools > Site Configuration > URL Parameters > да задам параметъра "start", че влияе върху съдържанието като Pagination. Google ще продължи ли да се заяжда за дублиран title или ще го възприеме както си е редно?
Предварително благодаря на отзовалите се!

Идеята на ноиндекс фолоу е да не се задръства индекса със страници с автоматизирано съдържание (не само но основно). Фолоу означава, че всички линкове ще бъдат проследявани т.е. няма спирка за индексирането им.

Според мен правилно си се насочил към noindex,follow на преходните страници.

И щом start параметъра ти прави странициране, задължително го опиши в GWT. Опиши и другите параметри, ако има такива.

Back
Горе