Единни микроформати от Google, Yahoo и Bing

ivo.apostolov

Неразбиращ
Който е слушал на конференцията моята презентация, ще види, че тази част от SEO-то ще се развива все повече и повече.

Причината от днес. Още микроформати, унифициран код (микродата, който и аз лично предпочитам) и поддръжка от двете най-големи търсачки 🙂

Мерси на cloxy за линка

Re: Единни микроформати от Google, Yahoo и Bing

Доста полезна информация, благодаря. Някой знае ли плъгини за джумла и за уърдпрес за да кача тия микроформати в няколко сайта и да изтествам ефекта?

Благодаря предварително.

Да са ви честити новите Микро Формати

Да са ви честити новите Микро Формати

Тази сутрин го видях в дир-а предполагам новината е по стара от един ден -

http://schema.org/

Google, Bing и Yahoo с общ проект

04 Юни 2011, 09:00
Източник: News.dir.bg

Търсачките пуснаха общ сайт, наречен Schema.org
EPA/БГНЕС
В рядко срещана демонстрация на сътрудничество Google обедини усилията си с нейните конкуренти при търсачките Bing и Yahoo за проект, чиято цел е да се подобри „ровенето" в Web и индексирането на структурирани данни, които често произхождат от бази данни и губят своя формат, когато бъдат преобразувани в HTML, съобщи IDG.bg.
Трите компании пуснаха в действие сайт, наречен Schema.org, който съдържа общ набор от HTML етикети. Идеята е той да бъде използван от уеб експертите за маркиране на структурираните данни в техните сайтове.
"Целта на Schema.org е да бъде източник на ресурси за уеб експертите, търсещи начин да добавят маркиране към своите страници, като по този начин помогнат на търсещите машини по-добре да разбират техните сайтове", пише в своя блог Google.
Насърчавайки употребата на тези общи етикети в Web пространството, Yahoo, Microsoft и Google очакват техните търсачки да успяват по-добре да разпознават и индексират структурираните данни.

Предполагам за Иво ще е много интересно. От гледна точка на СЕО всеки който е бил на конференцията знае колко са важни микроформатите. Още повече сега след като и 3-те търсачки са застанали зад една схема.
Надявам се да ви е полезна новината

Искам да попитам, за да изкараме само "звездички" с брой отзиви, така и не успях да разбера реално потребителите къде ги пишат тия отзиви, и кой точно вид microdata е това. За ревютата ясно, че сами си пишем рейтинга, но при отзивите от потребителите това aggregate review ли е?

Да ги направя като ревю и сам да сложа рейтинга, ако нямам реални рейтинги ли? Мен това ми е въпроса как се събират тия реални рейтинги, къде потребителите казват, абе тоя телефон го оценявам на 4.5 от 5?

някой знае ли дали има минимум изискване колко рич снипета да има на страницата (за продук) за да се покаже това
http://www.google.com/webmasters/to...t/printer/inkjet/1/storefronts/C9295A%2523B1H
горната част над Extracted rich snippet data from the page
при мен е това:
http://www.google.com/webmasters/to...acts-backup.nokiamobilephonebackup.com/&view=
не генерира превю, трябва ли да добавям рейтинг и тн.?

Но ако сами си пишем рейтинга, това не е ли сигурна предпоставка, че всеки ще напише максимален рейтинг?

2 мои сайта не са индексирани с микроформата /индексирани но без рейтинга/. Ще се индексират ли някога и от какво зависи? Единият е за рецепти, другият на здравна тематика. Може би трябва да имам определен брой рейтинги за да влязат в индекса?

Как така са индексирани без рейтинга? Валидират ли се в тула за микроформати?

Има предвид, че микроформатите не се показват в SERP.
Точно така, като преди това са валидирани през тула за микроформатинг.

Имам рейтинг в коментарите, но по принцип постовете и коментарите не са рейтвани от никой друг освен мен, това ли казваш да е причината?

Back
Горе