За и против powered by... в сайтовете

За и против powered by... в сайтовете

• Общо гласове
    49
Re: За и против powered by... в сайтовете

Моето мнение е, че не е добре да се слагат линкове без изричното съгласие на клиента. Всичко останало спада в категорията "Селска Тарикатщина".
Това е за случая, когато се прави сайт по поръчка.

Мда, да направиш собствена търсачка и мнооого други неща не е пример за успешен бизнес в интернет.
Яндекс е силна само защото руснаците са шовинисти (не влагам никакъв лош смисъл) и защото е създадена преди Гугъл. Но да не изместваме темата.

Не си ми показал проект, който е дръпнал, само защото е правен от супер дупер дизайнер/уеб-студио.

Моето мнение е, че не е добре да се слагат линкове без изричното съгласие на клиента. Всичко останало спада в категорията "Селска Тарикатщина".
Това е за случая, когато се прави сайт по поръчка.

Незнам как е при вас,но повечето от нашите клиенти търсят ефекта от сайта (реклама,продажба, (да прави кафе 🙂) и нямат много напротив линка, даже май не го и забелязват. Линка е един вид полза като вземането на пари.
Наскоро се хванахме да правим сайтовете на локалните секции на голяма неправителствена огранизация точно заради линковете (и доброто дело разбира се ).
Много зависи от това къде ще стои линка и дали си получил 150 или 15 000 евро за труда си.

P.S: Добра идея ли е да се сложи като точка в договорите за изпълнение? Практиката ни е да слагаме линк и ако клиента възрази да се маха,но никъде не е опоменато,че го правим и става един вид зад гърба им.

Наскоро се хванахме да правим сайтовете на локалните секции на голяма неправителствена огранизация точно заради линковете (и доброто дело разбира се ).
Брех, едно време аз ги правех 🙂 И да, от там има много изгода от линковете, защото сайтовете на тази организация ги линкват университетите 🙂

Не си ми показал проект, който е дръпнал, само защото е правен от супер дупер дизайнер/уеб-студио.
Ето ти три

http://www.artlebedev.ru/everything/ozon/cart/ - аля руски amazon
Результат. Количество заказов при пользовании новой корзиной возросло на 9,5%. Покупатели стали следовать предложенным рекомендациям на 29,7% чаще.
http://www.artlebedev.ru/everything/tinkoff/site2/ - ТКС Банк - баш онлайн-банка без гишета
Результат. Банк планировал собрать при помощи сайта 500 млн рублей за год, а собрал 1,2 млрд за 3 месяца.
http://www.artlebedev.ru/everything/euroset/site/ - навремето много силен онлайн-магазин за мобилни устройства

http://tema.livejournal.com/616017.html
В результате чего получил интернет-магазин, который стал самой прибыльной точкой "Евросети" уже через две недели после открытия

Последния го скапаха, но не и заради шовинизма макар и не в лошия смисъл.

E, Лебедев как няма да си направи самореклама? Дай някой независим източник 😉.

Аз съм против особено когато става дума за платен дизайн. Наскоро си смених външните щтори, фирмата която ги смени на всякъде си беше налепила стикери със техните телефони за контакти. Помолих ги да ги махнат те отказаха с мотива, че това е фирмена политика, след което аз ги помолих да си демонтират щорите и да ми върнат парите, стикерите бяха махнати на минутата. След като ще правят реклама, върху продукт за които съм заплатил очаквам заплащане или поне сериозна отстъпка в цената. Така стои и въпроса с платените неща дизайн на сайт или каквото ида е друго. За безплатните системи уважавам труда на хората и щом го ползвам безплатно съвсем нормално е да има техен линк.

Абсолютно съм против поставянето на линкове. Нали в крайна сметка, има мета таг "autor", където спокойно можеш да си напишеш и име, и мейл. Обаче досега не бях срещал такъв случай - ето този сайт струва около 10 хиляди лева, правен е по поръчка: imoti-plovdiv.bg
Фирмата, която го е правила си е сложила цял огромен банер на сайта, а кликаемата област във футъра е по цялата ширина на страницата, тоест получава банер + линк.
Според вас дали банера вреди на СЕО - то?

Back
Горе