SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

За някой аномалии в Google Translate

Re: За някой аномалии в Google Translate

Странджа е много широка тема, най-малкото корените ми са от там. Да не отварям темата, но за там пък точно в нашите учебници има неверни или по-скоро подвеждащи неща. Пра дядо ми е криел знамето сума години от въстанието на Петрова нива. На хартия обаче друго пише :) За теб лъжа, за мен истина.
не съм казвал че нашите учебници са твърде точни. И там имаше немалко пропаганда. Но като рамка и фактология са с порядъци по-добри в сръвнение със съседските. За македонските не говоря, те са друг тип литература.

Конкретно за Странджа 1913 посочих като тема, по която има принципни различия с Турската позиция.

@tovidebne: Не бих чел руски източници относно българската история. Твърде много причини да не казват истината имат руснаците. Немски, английски или американски източници са по безпристрастни. А относно черен Орфей гледай "Златното руно" по Холмарк ;)
 

Горе