Изтичащ .bg домейн

ivo.apostolov

Неразбиращ
Чета общите условия на регистър.бг и както можете да се досетите въобще не става ясно как точно става дропенето на домейните:

9.3. Регистрацията се прекратява и в случай, че таксата за годишна поддръжка не бъде платена в срок. В този случай:

9.3.1. На РЕГИСТРАНТА се предоставя допълнителен срок от 30 /тридесет/ дни след изтичане на срока за поддръжка на ДОМЕЙНА, в който да извърши плащането на таксата за поддръжка на ДОМЕЙНА, като:

9.3.1.1. Ако до 7 /седем/ дни от изтичане на срока за поддръжка на ДОМЕЙНА не постъпи плащане от РЕГИСТРАНТА, поддръжката на ДОМЕЙНА се спира.

9.3.2. РЕГИСТЪРЪТ установява фактите по т.9.3.1. до 10 /десет/ дни от изтичането на срока по същата точка.

9.3.3. Ако до 40 /четиридесет/ дни от изтичане на срока за поддръжка на ДОМЕЙНА не е установен фактът за плащане на таксата в срока по т.9.3.1., регистрацията на ДОМЕЙНА се прекратява и ДОМЕЙНЪТ се освобождава за регистрация от последващи РЕГИСТРАНТИ.
Аз го разбирам така:
1. Домейна изтича и може да се поднови в следващите 30 дни.
2. Ако след 7 дни след като е изтекъл не се поднови, DNS-ите се спират.
3. Ако в рамките на тези 30 дни няма плащане, то след още 10 дни може да се регистрира от друг.

Вие така ли го разбирате?

Re: Изтичащ .bg домейн

Чета общите условия на регистър.бг и както можете да се досетите въобще не става ясно как точно става дропенето на домейните:

Аз го разбирам така:
1. Домейна изтича и може да се поднови в следващите 30 дни.
2. Ако след 7 дни след като е изтекъл не се поднови, DNS-ите се спират.
3. Ако в рамките на тези 30 дни няма плащане, то след още 10 дни може да се регистрира от друг.

Вие така ли го разбирате?

Не знам как да го разбирам въобще. Пратих им нотариално заверен документ и те ми казват, че юриста им не го приема, защото не бил принтиран хубаво и имало редове, които не се четат. Подписа, номера, имената, всичко е окей, но заради някакъв си ред там, че бил черен или нещо подобно ме карат отново да ходя на нотариус и да правя същите физически упражнения само и само да свършат работата си. Вече седмица се мъча да регистрирам шибания .bg домейн. 🙂

Не знам как да го разбирам въобще. Пратих им нотариално заверен документ и те ми казват, че юриста им не го приема, защото не бил принтиран хубаво и имало редове, които не се четат. Подписа, номера, имената, всичко е окей, но заради някакъв си ред там, че бил черен или нещо подобно ме карат отново да ходя на нотариус и да правя същите физически упражнения само и само да свършат работата си. Вече седмица се мъча да регистрирам шибания .bg домейн. 🙂

Купи си електронен подпис 🙂

По принцип значи, че 40 дни след като изтече срока, този който може да го вземе, е първия на опашката.

Понеже съм чакал много .bg домейни да изтекат - някъде след около 70 дни реално се дропят 🙂 Не знам какво пише и къде, но срокът изглежда е същия, като този за запазване на свободен домейн без да се плати (колко време е твой, преди да изтече заявката). За него пише, че е 30, в офиса на регистър.бг казват, че е 60, а всъщност е около 70 😀

Потвърждавам думите на Калин, последния домейн който чаках даде, че е свободен за регистрация на 73 ден след като изтече

Directory.bg го взех около 100 дни след заявката. 🙂 Вече не помня всички етапи, бяха 3-4, подобно на описаните в общите условия + 2-3 дни, докато от регистър.бг "превключат" на следващия етап.

requested on: 11/02/2009 10:50:36.702434 EET
processed from: 25/05/2009 10:48:37.460726 EEST
activated on: 26/05/2009 20:11:42.368537 EEST

Back
Горе