Re: Имате ли клиенти от интернет?
Огнян каза много неща, които и аз бих казал и ще се постарая да не се повтарям.
Не мога да кажа, че се "боря" за тези думи, защото не съм купил нито една връзка към cloxy. Ако наистина се борех щях да го направя, повярвайте ми. Позициите ми са благодарение на историята и разменените връзки. Има и известна доза хамалски труд чрез безплатни каталози и директории.
По въпроса за пазара - благодарен съм на бога, че от 2 години и половина не съм оставал без работа. Често казано хората ми казват, че се блъскам без пари, но за мен името и мнението на клиентите е по-важно при "прохождането" на едно име в Интернет.
Последните месеци и аз взех да надувам цените и това е от все-повече увеличаващия се интерес. Средно на ден имам по 1-2 запитвания за недвижими имоти, но ги отказвам по възможно най-елегантния начин. Отказвам да се занимавам и с повечето сайтове, изградени на недоусмислени CMS системи.
С времето и аз осъзнавам, че работата над собствени проекти има много по-голяма перспектива, отколкото това да правиш хората богати. В момента разпределям повечето работа на работници и гледам главно да организирам нещата, и да се занимавам с най-важното и сложното и с моите си идеи естествено.
Студент съм и то в нелесна специалност (Информатика), така че там влагам много повече енергия, отколкото в SEO-то. Дано си заслужава. Работя като консултант в 2 фирми и от процента там печеля много повече, отколкото от пакетните клиенти.
Има пазар за SEO в България, но българинът пари не дава. Според мен след време ще се получи така, че по-старите ще обират каймака, а новонавъдилите се фрий лансъри ще се занимават с бедните клиенти. Така че хляб има, само се иска някой да го заслужи и изяде.
SEO-то е хамалска работа и това си е. Ако времената се променят и има условия повечето от процесите да се автоматизират, тогава това ще просперира като бизнес. За жалост търсачките са против това и все-повече и повече ще затягат примката.
Повечето фирми за имоти и подобни не осъзнават силата на търсачките и че това е единствения начин да си продават бараките. Повечето се стряскат на цена от 600-1000 лева, въпреки че е смешна. И не осъзнават, че се избива с 1/5 от следващата сделка и че колкото повече седят в батака, толкова повече умните инвестират и дърпат напред.