SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Имате ли клиенти от интернет?

Re: Имате ли клиенти от интернет?

може би cloxy e прав :eek: аз имам лошото качество да вадя темите offtopic :-X

и често не се съобразявам къде и какво пиша. но така или иначе поне написаното от мен си е валидно и още повече скоро ще стане публична презентация така че ще преживея преместването на темата :shrug:
може би така би било по-правилно :-\
 
Re: Имате ли клиенти от интернет?

еми off topic му е майката ;) Чакаме презентацията с нетърпение
 
Re: Имате ли клиенти от интернет?

Ама то презентацията нали се сещаш, че е само заглавия и подзаглавия, а същинското си го приказва и обяснява авторът. Така че искаме видео, а не само файлове. :smoker:
 
Re: Имате ли клиенти от интернет?

Много добра тема се получава тук :)
Понаучих някой неща :)
Аз имам планове след около 3-4 ако не и повече години, когато натрупам опит и житейски и СЕО :) да започна и аз такава работа и тази тема ми разясни доста от нещата около този бизнес ;) Много съм благодарен на всеки един от вас, който разкри своите виждания, направени на базата на опита си :)

Само един въпрос, на който може да отговорите само ако искате:
Как точно правите линк билдинга ?
Ако имате един Real estate прокет от преди 6 месеца и след 6 месеца ви дойде друг на главата , разменяте връзки между двата ли ? Нещо като посредници ? Благодаря, и да не отговорите няма да се разсърдя и без това достатъчно разкрихте ;)
 
Re: Имате ли клиенти от интернет?

ZzZaPyr ще отговорим и на това , макар че вече може би е за закрита тема ! ;)
btw аз приемам този форум като място не за биене по гърдите кой е по-велик , не и като арена за нападки , а най-вече като място за споделяне на виждания и обмен на опит ... и ще се радвам да се развива имено в такава насока

btw колегите ще решат как но аз исках да поговорим и за цените
и по-точно за формиране на цените за един проект (пак ще има размисли и страсти то е ясно :p )

но ще изчакам да се реши от останалите къде да се води темата и тогава ще пиша
 
Re: Имате ли клиенти от интернет?

oggin без да се обиждаш ама аз не съм видял някой тук да се бие в гъргите колко е велик и колко разбира. Аз също намирам форума за място където мога да науча нови неща и където мога да помогна на другите. Определено съм научил доста от колегите тук, да съм помогнал на някой... май не съм ама ... всеки според възможностите.

А за цените и на мен ми е интересно... защото ние SEO... малко предлагаме колкото да не е без хич и като гледам какви глупости пише на сайта ни... ми идва се метна от някой мост. Обаче си мисля за в бъдеще, когато/ако имаме физическа възможност да поемем повече работа, да започнем да предлагаме и някаква нормална SEO услуга. Та идеята ми е, тези които вече предлагат качествено SEO, ако искат да споделят какви цени имат и ако може да приемем някакви минимални/средни цени(като при адвокатите), за да не си бутаме цените.

А за къде да се води темата... на срещата на канала изкоментирахме нещо за още една категория, Марто може да помисли по въпроса, разбира се ако мисли че има смисъл.
 
Re: Имате ли клиенти от интернет?

Аз мисля, че темата трябва да е или закрита във форума или съвсем открита по блоговете.
И аз като Огнян мисля, че трябва да обсъдим ценообразуването. Просто ми се струва, че има много хора, които не уважават клиентите си.

П.С. Според мен не би било разумно някой да споменава точни цифри, що се отнася до цените, обаче.
 
Re: Имате ли клиенти от интернет?

MacTeP каза:
oggin без да се обиждаш ама аз не съм видял някой тук да се бие в гъргите колко е велик и колко разбира.

и слава богу ;) но както се сещаш чета и много други форуми където нещата не са така. бързо можеш да се сетиш за ада който настана в младите години на хостинг компаниите когато по 20 човека от 1 IP обясняваха надълго и нашироко колко са доволни от своята хостинг компания и как тя е най-най-най миличката и добричката , а другите са пълен боклук :buttrock:

georgimateev : както се разберем така ще е ;) но не смятам за сериозно например това

- един свестен IT специалист в София работи със заплата от минимум 1000 евро за 8-9 часа работен ден и почивка през уйкенда

- ние които освен знания в няколко насоки трябва да имаме и ноухау и се мъчим по 16-18 часа на ден без почивка за да се занимаваме максимум с 3-4 проекта на месец . колко чисто трябва да си приберем от тях за да получим достойно за труда ни заплащане ?
който работи със сътрудници и служители знае че те живи умрели трябва да си получат заплатата (или договорената сума от проект) в края на месеца. И че парите които вземат никак не са малко ... да не говоря че често те, чисто вземат повече от нас .

Пиша това само с идеята че ние не си ценим труда, знанията и уменията :'(

пак за рускоговорящите ... но прочетете това - http://www.optimization.ru/articles/seo2007

руския пазар не е на светлинни години пред нас , просто там вече окрупняването мина ...
 
Re: Имате ли клиенти от интернет?

cloxy каза:
Според мен тази тема не трябваше да се отваря публично, а сещате се къде ;)
Мисля, че темата си е за тук, защото е "Имате ли клиенти". А ценообразуването може да се измести на друго място. То е "вътрешнопартийна" работа ;).
 
Re: Имате ли клиенти от интернет?

@oggin

Бира от мене ! :friday: Руснаците въобще не са за подценяване. Отскоро ги ръчкам, нямам проблем с руския и се убеждавам колко са напред в СЕО-то.

П.С. Сео правя само за мои проекти.
 
Re: Имате ли клиенти от интернет?

oggin каза:
MacTeP каза:
oggin без да се обиждаш ама аз не съм видял някой тук да се бие в гъргите колко е велик и колко разбира.

и слава богу ;) но както се сещаш чета и много други форуми където нещата не са така.

Това е и причината да чета и да пиша в този форум... ако се напълни с хора които много се бия го гърдите колко са велики, най-вероятно ще спра да влизам.
И за жалост... да, не си ценим труда ама това е защото се опитваме да се конкурираме помежду си :(

georgimateev каза:
П.С. Според мен не би било разумно някой да споменава точни цифри, що се отнася до цените, обаче.
Да, като се замисля и това го има.
 
Re: Имате ли клиенти от интернет?

hi от мен, казвам се Стефан от Стеник, предполагам повечето не ме знаете.
Силно ме заинтригувахте не само с темата (за подхода към клиентие, ценообразуване, отказване на клиенти и т.н.), но и с това, че на практика тук са се събрали малкото хора в бг, които разбират от seo.

Не знам дали сте го коментирали досега, но според мен е идейно хората, които са най-на "ти" с тази сфера, и които малко или много трябва да определят и владеят пазара (дали го има или не, според мнението на всеки) да организират една "жива" среща, на която да се обсъдят повече проблеми, като също така това няма да стане достояние за "доброжелателната конкуренция". Може би най-важната тема ще бъде за цените на нашите услуги и как да накараме клиентите да си плащат.

Може да се говори дори за създаването на асоциация за фирмите (или просто някакво сдружение), които предлагат seo, което в момента няма нужда да изтъквам какви плюсове за пред клиентите може да ни донесе.
Имам известен опит от членството ми в Българската уеб асоциация, както и становище защо там нещата не вървят, който опит бих споделил с интелигентни хора, които иксат да придадат по-голям имидж на seo-то и да му дадат по-голяма цена.

Относно темата и конкретно "връщането на клиенти" - да, клиентите ги връщаме, защото не искаме да продаваме, това което четем денонощно за жълти стотинки. Те отиват при freelancers или скромни фирми за уеб дизайн, които предлата и оптимизация за 200-300 лв., не получават никакъв резултат и малко или много тръгва клиентското мнение, че не си заслужава да плащаш за seo.

Мисля, че можем да направим доста неща по въпроса, за да ни се възнагради труда.

Ако сте навити за среща можете да пуснете нова тема, в която по-дискретно да се обсъдят нещата и след това всичко зависи от нас.

Успех на всички :friday:
 
Re: Имате ли клиенти от интернет?

Аз лично те знам кой си :p

Част от хората в този форум сме се виждали вече. Добре ще е да се направи наистина една сериозна среща - ще има какво да се обсъди. Проблемът е че повечето сме заети и трудно ще се намери време и място, които да са удобни на всички.
 
Re: Имате ли клиенти от интернет?

Еми най-добре ще е да се определи някаква среща в извънработно време, т.е. към 19-20 ч. и всички да се съобразят с това и може би в началото на септември, когато свършват "отпуските".
 
Re: Имате ли клиенти от интернет?

съгласен съм на 100% с всичко казано от cloxy и oggin.
Само се надявам българският пазар за СЕО да се развие по-добре в най-скоро време. Защото много истина има в думите на ... цитирам мениджъра на една от най-големите БГ хостинг фирми:
"Смятам, че българския потребител все още не е свикнал да плаща за SEO и според мен не би дал повече от 40-50 лв. за оптимизация на сайта му."


Просто трябва да се научим да даваме пари за реклама, реклама в интернет, че работите отдавна са тръгнали натам , драги ми бизнесмене ;)

Все пак не трябва да забравяме, че има един закон в маркетинга...колкото пари дадеш, за да създадеш едно нещо, тройно повече трябва да отделиш за реклама и популяризация на обекта!

А що се отнася до клиенти на www.seo-bulgaria.info, за това не мога да се оплача...стига да имаме физическата сила да ги работим, се справяме с тях по най-добрият начин по който ни позволяват уменията.
 
Re: Имате ли клиенти от интернет?

peter каза:
Има ли клиенти от интернет? или просто доказвате чe сте по-добри от конкурентите?

за малко да се seo зачудя seo, кой е наводнил seo бг seo пространстовото със seo блогове ;D seo
 
Re: Имате ли клиенти от интернет?

търся бонусни бг хостинги ;D
 
Re: Имате ли клиенти от интернет?

Ае кво ме занимавате с някви села, някви блокове... някви глупости... :buttrock:
 

Горе