Има ли тежест премахнат линк?

Re: Има ли тежест премахнат линк?

Тоест, ако съм имал линк от някакъв сайт за определен период от време и след това е премахнат завинаги, остава ли някакъв постоянен положителен ефект за мен 🙂?

От личните ми наблюдения - няма положителен ефект. Ефекта е само отрицателен 😀

Последно редактирано:

Моите наблюдения са точно обратното. Ако си имал хубав линк, който те е дръпнал напред в СЕРПа и после го загубиш, продължаваш да си стоиш напред в СЕРПа!

Лично мнение (няма тестове, няма доказателства) - ако линка е бил достатъчно дълго време и ако е добър сайт остава някакъв положителен ефект. Колко точно и как го взема предвид, нямам идея 🙂

Добър въпрос към Мат Кътс 🙂

Зависи сигурно на какъв сайт е бил и за колко дълго. Би трябвало да има добър ефект.

Моля преди да Вотвате с червено, зелено или каквото и да е, помислете какво иска да каже човек наистина. Ако не ви е ясно - отдолу има едно нещо "Quick reply". В него се пише отговор/въпрос. Чак тогава вотвайте за каквото и да е.

Моите наблюдения са точно обратното. Ако си имал хубав линк, който те е дръпнал напред в СЕРПа и после го загубиш, продължаваш да си стоиш напред в СЕРПа!

.... докато гоогле не дойде да преиндексира тая страница отново и няколко дена след това не мине back links ъпдейта 😉

Та ако тоя сайт се преидексира рядко ефекта може и да се запази 3-6 месеца. Имал съм такива случаи, главно с кампании за платени линкове на клиенти. Сайта не пада бързо след като линковете са спрени.

Последно редактирано:

Питам защото на няколко пъти ми се стори че се получава тоя номер, но не знам дали си въобразявам. До някъде има и логика според мен. Все пак ако една страница е имала линк от сайта на НАСА, но вече няма, а друга никога не е и имала, логично е първата е леко по-важна 🙂.

Питам защото на няколко пъти ми се стори че се получава тоя номер, но не знам дали си въобразявам. До някъде има и логика според мен. Все пак ако една страница е имала линк от сайта на НАСА, но вече няма, а друга никога не е и имала, логично е първата е леко по-важна 🙂.

Гугъл едва ли ше си играят да пазят тая информация. По-скоро ше си оставят повечко място за личните данни на потребителите и ше ги съхраняват с години 😀

Skubi, ще ти дам пример с един сайт, който ти ми продаде. докато имаше линкове от твои сайтове, сайтът се класираше и имаше трафик. След като ги махна, сайтът отиде в трета глуха.

В никакъв случай не искам да кажа, че е трябвало да запазиш линковете (още по-малко те обвинявам в нещо 🙂), просто давам пример сайта, защото нямах време да се занимавам с него и се получи ситуацията, за която питаш.

Scooby, не можах да схвана какъв точно положителен ефект очакваш да имат или си забелязал да имат вече премахнати линкове към сайта ти. В някаква дългосрочна перспектива ли е това!? Един вид като в досието ти да пише "преди година е бил приятел с еди кой си" от там ли идва ефекта?

Друг положителен ефект не разбирам от къде може да дойде. Ако примерно имаш сайт с много хубави линкове и махнеш всички до един, не вярвам че ще останеш на позициите си. С каква скорост ще ги загубиш, зависи от това за колко време ще се изчистят всички линкове. Както знаеш някои остават в кеша за много дълго време. Имам един сайт на който бях му взел линк за 3 месеца от един сайт с около 300 000 страници и в GWT още се води че този сайт си има 50 000 линка от там. А аз съм ги взимал преди 2 години и са махнати след третия месец.

Един вид като в досието ти да пише "преди година е бил приятел с еди кой си" от там ли идва ефекта?

Да нещо такова 🙂. Но съвсем не съм сигурен в моите наблюдения, за това питам да видя дали някой друг случайно не е забелязал нещо такова.

@bgk

До колкото помня тоя сайт нямаше линкове от мои сайтове. То аз принципно моите сайтове не ги наликвам. Може и да греша де. ЕДИТ: Всъщност сега като се замисля, май имаше от един сайт.

Иначе идеята ми беше даден сайт да е имал много силен единичен линк, който е вдигнал класирането и след това е премахнат и класирането си е останало примерно дори и след година.

Последно редактирано:

Back
Горе