Имейли и G analytics?

KOBRETI

New member
Сега се замислих, има ли начин аналитикса да се ползва за тракинг на изпратените имейли? Някой да го е правил?

Re: Имейли и G analytics?

bgk, да, намерих го това, но то е само за линковете, а не за отварянето на мейлите... но за момента ме напънаха по друг проект, така че ще се върна на мейлите по-натам...

bgk, да, намерих го това, но то е само за линковете, а не за отварянето на мейлите... но за момента ме напънаха по друг проект, така че ще се върна на мейлите по-натам...

Код:
<iframe src="http://example.com/?utm_source=email&utm_medium=iframe&utm_campaign=promo-august" width="1px" height="1px">
</iframe>
Това вътре в мейла и ще разбереш колко са го отворили, а ако имаш как чрез променлива, можеш да зададеш и като параметър полето с e-mail адреса и да знаеш дори кои точно са го отворили.
Недостатък: ако мейловете не поддържат HTML или iframe бъде блокиран!

Мерси, Иво! Явно много съм зациклил, щом не се сетих за ифраме... Давал съм ти скоро репутация, ще се отбележа по-късно 🙂

Kobreti, достатъчно е всеки линк в писмото да съдържа нужните параметри и ще си следиш каквото искаш. Кой на какъв линк е кликнал в даденото писмо. Ти какъв друг тракинг искаш?

Back
Горе